Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Janis Joplin  (Okunma Sayısı 407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dark desire

Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +10/-0

Üye No: 20

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,21:07:49

Açtığı Konular:75
Üyelik Bilgileri
« : 24 Temmuz 2007,00:06:06 »

19 Ocak 1941'de Texas'ta dünyaya gelen Joplin, 1962'de ilk blues ve rock şarkılarını söylemeye başladı. Walter Creek grubuna dahil olduktan sonra bir yarışmada derece aldılar. Bu olay Joplin'in hayatını değiştirdi.

1967'de Monterey Pop Festivali'nde adını iyice duyurdu Joplin. Grubuyla aldıkları albüm teklifi üzerine çalışmaya başladı ve sonuç 1967'de grupla aynı adı taşıyan 'Big Brother & The Holding Company' albümü piyasaya çıktı.

1968'de çıkardığı 'Cheap Thrills' albümü rock tarihinin en iyi albümlerinden biri olarak anılır. Best Of niteliği taşıyan albümün baştan sona hit'lerle doludur: 'Combination Of The Two', 'I Nedd a Man to Love', 'Summertime', 'Piece of My Heart', 'Turtle Blues', 'Oh Sweet Mary', 'Ball And Chain' ve 'Macig of Love'.

1969'da gruptan ayrıldı ve efsane grubu 'Kozmic Blues Band'i kurdu. Sam Andrew, Brad Champbell, Carnelius Flowers, Richard Kermode, Gabriel Mekler, Moury Baker, Lonnie Castle, Roy Markowitz, Terry Clements ve Luis Gusco grupta yer alan isimler oldu.

1969'da yeni grupla 'I Get Dem Ol Kozmic Blues Again Mama' isimli albümü çıkardı. Albümden öne çıkan parça sayısı bir önceki albümle kıyaslanınca iç açıcı değildi ama Joplin'in sesi her şeyi kotarmaya yetiyordu.

Konserler hızla devam etti, Joplin artık ciddi bir problemle karşı karşıya kalmıştı: Uyuşturucu bağımlılığı. Bu yüzden etrafındakiler onu yavaş yavaş terk etmeye başladı. 1969'da Woodstock'ı inleten sesler arasında o da yer alıyordu.

1970'de Full Tilt Boogie Band'i kurdu. 'Pearl' albümü çok kısa bir sürede kaydedildi. Albüm Joplin'in hayata ve müziğe vedası niteliğindeydi. Joplin, parçalarının çoğunu yaşamına giren insanlar için hazırladığını dile getirdi.

4 Ekim 1970'te Hollywood'da bir otel odasında ölü bulundu. Ölüm nedeninin aşırı dozda uyuşturucu kullanımı olduğu açıklandı...

ALINTIDIR!
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Janis Joplin
« Posted on: 08 Eylül 2008,00:54:57 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Janis Joplin mp3, Janis Joplin indir, Janis Joplin diskografi, Janis Joplin biyografi, Janis Joplin download, Janis Joplin mp3 indir, Janis Joplin resimleri, Janis Joplin haberleri, Janis Joplin yükle, Janis Joplin videosu, Janis Joplin discography,Janis Joplin rapidshare,Janis Joplin albüm,Janis Joplin lyrics,Janis Joplin dinle
Eyehategod

hücum borusu
Expert
*

SehriMetal Puanı: +10/-1

Üye No: 24

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,22:22:00

Açtığı Konular:79 lets talk about nothin...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2007,02:52:10 »

zenci gırtlaklı beyaz kadın... hippinin allahıdır taparım bu kadına. taptığım 4 J harfliden biridir(diğerleri jim morrison,john lennon,jimi hendrix). canlı izlemek için herşeyimi verebilirdim. bir summertime yada mercedes benz tavsiye ederim.

Lachesi

Novice
*

Üye No: 126

Kayıt tarihi 02 Ağustos 2007,14:39:29

Açtığı Konular:1
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2007,15:49:31 »

sesiyle ,şarkılarıyla ,tarzıyla ,duruşuyla fark yaratan ve saygıyı hakeden bir kadın. üstteki cevaba aynen katılıyorum.

^^Nazarene, what can you offer ?^^
asi_

Novice
*

SehriMetal Puanı: +0/-0

Üye No: 660

Kayıt tarihi 13 Nisan 2008,23:24:44

Açtığı Konular:0 3 Akor 1 Çığlık

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2008,00:59:16 »

Aman tanrım. İnci'yi burada görmek bu siteye üye olduğum için beni gururlandırıyor. Hakkında biyografi yazdım, tüm şarkılarını biliyorum, beni onun kadar kimse etkileyebilirmiydi emin değilim. O sesin ve gırtlağın önünde diz çöktüğü kadın. O 3 AKOR 1 ÇIĞLIK. O inci.

Edit: Rhythm Gate
easyrider

Splinter usta
Journeyman
*

Üye No: 104

Kayıt tarihi 26 Temmuz 2007,21:33:49

Açtığı Konular:10
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2008,01:54:32 »

hayatımın sanatçılarından iyi akıl etmişsin açmakla özellikle easyrider şarkısı çok guzeldir:))))

eLeKTRo_SoLo

Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2008,16:03:40 »

janis ve alkollü bir gecenin sonu...
galleon

Novice
*

Üye No: 2195

Kayıt tarihi 24 Ağustos 2008,14:22:47

Açtığı Konular:1
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2008,20:01:33 »

hippi duruşuyla ve aykırı tavırlarıyla en önemlisi de sesiyle ve tarzıyla süper bi hatun...

sadece bakarak, göremezsin...
Berith

Journeyman
*

Üye No: 1567

Kayıt tarihi 02 Ağustos 2008,22:21:23

Açtığı Konular:6
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2008,23:35:34 »

sesiyle ,şarkılarıyla ,tarzıyla ,duruşuyla fark yaratan ve saygıyı hakeden bir kadın. üstteki cevaba aynen katılıyorum.

& DemigoD

Saludar El Diablo !
eLeKTRo_SoLo

Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +3/-1

Üye No: 1396

Kayıt tarihi 21 Temmuz 2008,22:03:20

Açtığı Konular:37
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2008,12:49:00 »

janis ve alkollü bir gecenin sonu...

Ne kadar yaşarsan yaşa
Sevdiğin kadardır ömrün
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin...
Rigor_Mortis

Sehr-i DJ
Expert
*

Üye No: 79

Kayıt tarihi 23 Temmuz 2007,17:46:05

Açtığı Konular:14
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2008,14:30:53 »

ball & chain i dinleyin bu hatundan.blues da üstüne yok diyebilirm

güneşteyim eriyor balmumum ,sapır sapır dökük kanatlarım ,aksın bacaklarından oluk oluk ,milyonlarca doğmayacak çocuklarım
NeFii

Novice
*

Üye No: 246

Kayıt tarihi 27 Ağustos 2007,14:19:01

Açtığı Konular:5 Ölmek , uyumak sadece . . .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Dün 17:17:09 »

buhulu bir ses ve gırtlak hippi kültüründe devlerden bir tanesi herkeze taş çıkarabilecek bir imaj hayat görüşü şarkıları  ve hayatı . bende isterdim canlı dinlemek   beraber me and bobby mcgee şarkısını söylemek . janis blues da jefferson airplane kadar da başarılı . 

Var olmak mı Olmamak mı işte bütün sorun bu !
Taglar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0.5 beta 1© Bloc

Sehrimetal
Yasal uyarı
Bu site Trstudent ile ayni hostta barındırılmaktadır.
Topsites || Vampirland || Tattoo || Online Satış
SehriMetalThe ultimate MetalToplist Toplist http://www.toplist.metalcentre.com/Bira Darksites Rock Toplist  | Rock & Metal Müzik Siteleri

Link değişimi,reklam ve diğer önerileriniz, şikayetleriniz için iletişim sayfamızı kullanın!

Wap || Wap2 || İmode || Sitemap || Rss || Arsiv || Sitemap2 || In english || SehriMetal Blog || Son Konular||
eXTReMe Tracker