Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Anket
Soru: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı?
Tanrı insanı yarattı - 15 (71.4%)
insan Tanrıyı yarattı - 6 (28.6%)
Toplam oy: 21

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı?  (Okunma Sayısı 617 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Megadeth

Sehr-i DJ
Expert
*

SehriMetal Puanı: +0/-0

Üye No: 28

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,00:57:48

Açtığı Konular:36 Yaşadığın anı ve günü kavra.!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : 17 Temmuz 2008,20:17:24 »

Bu tarz konular bence felsefe başlığına konulmalı.Ve de açıklayıcı yazılarla desteklenmelidir.Kimse karşı görüşü kabul etmez bu tarz konularda.O yüzden başlık düzeltilmeli bence,böylece eşitlik olur...

''Konuşmak bir ihtiyaç ise susmak bir sanattır.''
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı?
« Posted on: 06 Eylül 2008,22:06:29 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? mp3, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? indir, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? diskografi, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? biyografi, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? download, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? mp3 indir, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? resimleri, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? haberleri, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? yükle, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? videosu, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? discography,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? rapidshare,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? albüm,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? lyrics,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? dinle
Opheliac

Apprentice

SehriMetal Puanı: +1/-0

Üye No: 1478

Kayıt tarihi 28 Temmuz 2008,21:17:02

Açtığı Konular:2
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : 28 Temmuz 2008,22:54:55 »

İnsan tanrıyı yaratmıştır benim gözümde. Yarı-nihilist bir insan olarak herhangi bir yaratıcının varlığına inanmam zaten kendimle çelişmeme neden olur.

Ophelia.
Noisy

Journeyman
*

Üye No: 15

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,19:35:55

Açtığı Konular:9
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 29 Temmuz 2008,00:45:39 »

Evet,aslında ikinci secenekte anlatılmak istenen tanrının bi gereksinim oldugu için varoldugunu düşünülmesi için mükemmel bir senaryo yazılmıs olması ihtimaline dayandırıyorlar.Yani Bunların bi adı var ateistlik gibi bişi ama ateist degil garip bişidi unuttum.Bir kactane einstein zekasındaki adamın bunları planlayabilcegine inanan insanlar var.<Bkz. Eski sevgilim >

Noisy is going to take the control of your mind..Loading...
█████████████] 99%

[X]               
Cancel       
Darkpain

Master
*

SehriMetal Puanı: +3/-0

Üye No: 3

Kayıt tarihi 14 Haziran 1984,00:00:00

Açtığı Konular:134
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : 29 Temmuz 2008,00:58:09 »

Önce Tanri insanoğlunu yarattı sonra insanoğlu onu yaradanı unuttu, daha sonra kendi kafasında kendi Tanrı(ları)sını yarattı.Biraz Harun Yahya söylevleri gibi olacak ama dünya ve evren üzerindeki bu intizami görünce insan ister istemez bir Yaratıcının olmasi gerektigine inaniyor.
BlooDWaRd

Forum Yöneticisi
Expert
*

Üye No: 870

Kayıt tarihi 05 Haziran 2008,20:45:05

Açtığı Konular:86 Dimebag Darrell

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : 29 Temmuz 2008,10:38:15 »

Önce Tanri insanoğlunu yarattı sonra insanoğlu onu yaradanı unuttu, daha sonra kendi kafasında kendi Tanrı(ları)sını yarattı.Biraz Harun Yahya söylevleri gibi olacak ama dünya ve evren üzerindeki bu intizami görünce insan ister istemez bir Yaratıcının olmasi gerektigine inaniyor.

Abi ben bu Harun Yahya yı anlamıyorum...

Tapınakçılar, masonlar vs. ilgili yaptığı belgeseller mükemmel fakat öteki taraftan ne olduğunu biliyoruz adamın.

Neyi amaçlıyor anlamıyorum..

Eğer 20 yaşındaysanız ve hala bir sosoyalist değilseniz,
kalbiniz yok demektir.
Eğer 40 yaşındaysanız ve hala kapitalist değilseniz,
aklınız yok demektir.
NightCrawLer

Sürüngen
Expert
*

SehriMetal Puanı: +666/-0

Üye No: 25

Kayıt tarihi 07 Haziran 1985,00:00:00

Açtığı Konular:68
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : 29 Temmuz 2008,11:09:49 »

Abi ben bu Harun Yahya yı anlamıyorum...

Tapınakçılar, masonlar vs. ilgili yaptığı belgeseller mükemmel fakat öteki taraftan ne olduğunu biliyoruz adamın.

Neyi amaçlıyor anlamıyorum..

o kitapların çocu sadece onun ismi ile basılıyor onun alakası yok diye duydum baya bi kitabınıda okumuşumdur....

konuya gelince kendi şahsi fikrim tanrı insanı yarattı tabi bazı insanlar ihtiyaç falan muhabbetinden insanın tanrıyı yarattıgını savunuyor.bence bu insanın kibirinden kaynaklanan bişeydir.3-5 tane zeki adam muhabbetine gelince hala dünyada çözülmemiş sırlar var varoluşa baktıgımızda zaten büyük bir mucize demekten başka bişey varmıyor dilimin ucuna.insan tanrıyı yarattı muhabbetine inanmıyorum.ünlü şair cem yılmaz demişki tanrı yaratan insanlara sesleniyorum Tongue "götünüzden element uydurmayın..."

acıma yetime döner koyar nırınım nırınım...
Lupus

Apprentice

SehriMetal Puanı: +10/-1

Üye No: 394

Kayıt tarihi 30 Eylül 2007,19:51:51

Açtığı Konular:9
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : 29 Temmuz 2008,12:17:12 »

İnsan tanrıyı yaratmıştır benim gözümde. Yarı-nihilist bir insan olarak herhangi bir yaratıcının varlığına inanmam zaten kendimle çelişmeme neden olur.
bir yaratıcının olmadığını söylüyorsun, peki bizim var olmamızı nasıl açıklarsın, tüm dünya ve herşey en başta nasıl ortaya çıktı, madem Tanrının varlığına inanmıyorum diyorsun, o zaman buna getirebileceğin bir açıklama olması gerek. tarihin başından beri herşey raslantı şeklinde olsa dünyanın oluşması insanların maymundan türemesi vs gibi, yinede tarihin o başlangıcı dediimiz yerde bir yoktan var olma, başka bi deyişle yaratılma, olmak zorunda değilmidir sence, değil diyorsan nasıl olduğunu bize anlatabilirmisin?
ve merak ediyorum, yaratıcının var olduğunu düşünmek neden kendinle çelişmene sebep olsun?

Sapientia Edificavit Sibi Domum
Darkpain

Master
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : 29 Temmuz 2008,12:28:26 »

Tartişma birbirimize laf atar şekilde olmasin, özellikle de inanç söz konusu iken. Dinde,inançta zorlama olmaz insanlar istediklerine inanirlar. (kimse üzerine alinmasin, genel gidişat iyi, gerçi cogunluk ayni şeyi yazmiş ama bundan sonrasi icin yazilmiştir bu uyari)

Kendimle çelişirim lafini nihilist oldugunu belirtmek icin yazmiş ofelyak,

Harun Yahya olayina gelince bildigim kadariyla Harun Yahya olarak tanidigimiz kişi aslen  Adnan Okyar, yani zaten bir dini cemaat  mensubu o yüzden yanlı tutumlar sergilemesi gayet normal. Ki mükemmel dedigin belgeselleri izleme firsatim olmadi belki sana göre mükemmel sadece
Tiamat

Master
*

Üye No: 2

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,15:56:00

Açtığı Konular:104
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : 29 Temmuz 2008,14:15:03 »

Horoza sormuşlar arkadaş: Tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar.Horozda demiş valla ben işime bakarım gerisine karışmam.
Bu soruyu bana soruyonuz şimdi ama ben yaşarım arkadasş.Ölünce bakcaz artık....
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008,17:43:02 Gönderen: DєaтhмєLaηćhσLγ » Logged
BlooDWaRd

Forum Yöneticisi
Expert
*

Üye No: 870

Kayıt tarihi 05 Haziran 2008,20:45:05

Açtığı Konular:86 Dimebag Darrell

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : 31 Temmuz 2008,19:35:39 »

Harun Yahya olayina gelince bildigim kadariyla Harun Yahya olarak tanidigimiz kişi aslen  Adnan Okyar, yani zaten bir dini cemaat  mensubu o yüzden yanlı tutumlar sergilemesi gayet normal. Ki mükemmel dedigin belgeselleri izleme firsatim olmadi belki sana göre mükemmel sadece

Ahahah tabii ki belki sadece bana göre mükemmel ((: Ama istersen bir link atarım göz atarsın.

Eğer 20 yaşındaysanız ve hala bir sosoyalist değilseniz,
kalbiniz yok demektir.
Eğer 40 yaşındaysanız ve hala kapitalist değilseniz,
aklınız yok demektir.
DemigoD

Corrupted
Moderator
Expert
*

SehriMetal Puanı: +10/-0

Üye No: 36

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,14:00:33

Açtığı Konular:187
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : 31 Temmuz 2008,21:35:00 »

Tanrı insanı yaratmıştır ... oyumu insan tanrıyı yaratmıştır a verdim...bunun bir sebebi var bunuda açıklayayım ..bir dahada bu başlığpa bakmayı düşünmüyorum ..

Insan kendini yaratan tanrıyı yasaklayan cezalandıran öldüren korkulması gereken sevgiyle .sadakatle değil ..korkuyla önünde eğinilmesi gereken bir varlık olarak göstererek onu yeniden yaratmıştır (düşünsel olarak elbette) ..Böylece Yaradanın en gerçek hali en saf hali hiç bilinmemiş onun yerine başka bir tanrı yaratılmış gibi olmuştur gözümde...

Beni yaradan varlığa lafım yok ve insan tanrıyı yarattı derken Tanrı yoktur demeye getirmiyorum

& Berith
---------------------------------------------------
Frodo Failed ..Bush Has The Ring !!!!
Darkpain

Master
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : 31 Temmuz 2008,21:41:05 »

@Bloodward : olabilir, bi ara izlemek isterim hakkaten.

@Demigod : Birebir tartişmadan, karşılıkla kapişmadan olabildigince uzak tutmaya calişicaz bu başligi bir daha neden bakmayacagini merak ettim. (bakmaz simdi, birileri haber versin Tongue ) Ki söylediklerin de yanlış şeyler degil cogu kişinin katilacagi görüşlerden birisi olacaktir eminim.
cadi_agacindaki_kedi

Expert
*

SehriMetal Puanı: +21/-0

Üye No: 6

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,17:04:03

Açtığı Konular:138
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : 23 Ağustos 2008,18:17:42 »

Ve Tanrı ;
'' Ne kadar sıkıcı '' ..dedi..  '' Biraz ışık olsun.. ''

''Merhamet Et , Merhamet Bulursun.. ''
sadox

Novice
*

Üye No: 2171

Kayıt tarihi 23 Ağustos 2008,18:50:43

Açtığı Konular:0
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : 23 Ağustos 2008,19:02:46 »

Tabiki Tanrı insanı yarattı , ama insanlarda peygamberleri yarattı ... Akılla algılanabilen şeylere inanırım ... Dünyada  bir değil 2 değil  binlerce denge düzen var .... Demekki bizi yaratan bi tanrı var..... bu rastgele olamaz ... Ama Hz. bilmem ne denizi 2 ye bölmüş ,, ayı 2 ye bölmüş ,, sopası yılan olmuş .... yalannnn... Ya arkadaşlar bu kadarda bilgisizlik olmaz Bknz(DEİZM):Çok mantıklı ve Akıllı insanların dini , aklını çalıştırmayıp batıl batıl şeylere inananların dini değil
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2008,19:03:49 Gönderen: sadox » Logged
DєaтhмєLaηćhσLγ

& мєLaηćhσLia
Grandmaster
*

SehriMetal Puanı: +7/-2

Üye No: 34

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,12:09:00

Açtığı Konular:559 Death,Come Near Me !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : 23 Ağustos 2008,19:08:31 »

Kendi dogrularımızı biraz daha yumusak bi dille
insanların inançlarına saygı gösterek belirtirsek
gereksiz atışmaları başlamadan öneyebiliriz
lütfen biraz daha dikkatli yorumlar yapalım

iyi forumlar

I this world of pain I am better of dead!
Give me love, or give me... death!

O Death, come near me!
I have summoned you!
Taglar:
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: