Sehr-i Metal
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Winamp
Radyo
Yardım
Tags
Galeri
Iletisim
Giriş Yap
Sehr-i Metal
>
Forum
>
Sehrimetal Off Music
>
Anketler
>
Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı?
Anket
Soru:
Tanrı insanı yarattı
11 (68.8%)
insan Tanrıyı yarattı
5 (31.3%)
Toplam oy: 16
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? (Okunma Sayısı 498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CoLeRaa
BANLANDI:
Yönetime küfür
Grandmaster
Üye No: 34
Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,12:09:00
Açtığı Konular
:600
«
:
16 Temmuz 2008,02:30:08 »
Öncelikle Anket sorusu tamamen alıntıdır
Sadece görüşleri merak ettigim için böyle bir anket açma gereği duydum
Tanrımı insanı yarattı insan mı içinde bir tanrı oluşturup ona inandı sizce
Yaradılışla ilgili bir çok fikir var
"Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı Biz miyiz?" (Vakıa Suresi, 57-59)
Yaradılış, Tanrı tarafından "kendi örneği ve kendi benzeyişinde" yaratılmış olan insanda bütünlüğe erişir (Tevrat, Yaradılış 1,27)
10) Nors Mitolojisi
Geniş omuzlu, adeleli tanrıları ve balık etli tanrıçalarıyla İskandinav ve Germen kavimlerinin eski Nors dini, kesinlikle çok ilginç bir yaratılış miti. Norse bilimine göre Dünya (Midgard) var olmadan önce, ateş kılıcını kullanan Surt tarafından korunan korla kaplı Muspell; büyük bir boşluk olan Ginnunagagap ve buzlarla kaplı Niflheim vardı. Niflheim’ın soğuğu Muspell’in alevlerine dokunduğunda buzların çözülmesiyle dev Ymir ve büyük inek Audhumla ortaya çıktı. Sonra, inek, tanrı Bor ve karısını yalayarak hayata döndürdü. Çift’in Buri adlı bir çocuğu oldu. Buri’nin ise üç oğlu oldu: Odin, Vili ve Ve. Oğullar kalkıp Ymir’i öldürdü. Ymir’in etinden Dünya; kemiklerinden dağlar; saçından ağaçlar; kanından ise nehir ve denizler yaratıldı. Ymir’in içi oyulmuş kafatasından tanrılar yıldızlı cenneti yarattı.
9) Perslerin dini, Zoroastrianizm
Pers bölgesinin Bundahişn’i, tanrı Ahura Mazda tarafından yaratılan dünyayı anlatıyor. Dağ Alburz, gökyüzüne değene kadar 800 yıl büyüdü. Göğe dokunduğu noktadan yağmur yağmaya başlayınca Vourukaşa denizi ve iyi büyük nehir meydana geldi. İlk hayvan olan beyaz bir boğa Veh Rod nehrinin kenarında yaşıyordu fakat kötü ruh Angra Mainyu onu öldürdü. Boğanın spermleri aya taşındı ve birçok hayvan ve bitki yaratıldı. Nehrin diğer kıyısında güneş gibi parlayan ilk adam Gayomard yaşıyordu. Angra Mainyu onu da öldürdü. Güneş, spermlerini 40 yıl arıttı ve onlardan revent bitkisi filizlendi. Bu bitki ilk ölümlüler Maşya ve Maşyanag’a dönüştü. Angra Mainyu, onları öldürmek yerine kendine tapmaları için kandırdı. 50 yıl sonra ikiz çocuk dünyaya getirdiler ama günahlarının borcu olarak çocukları yediler. Uzun bir zaman sonra yine ikiz çocukları dünyaya geldi; onlardan da bütün insanlar (özellikle de Persler) meydana geldi.
8 ) Babil’in nehirlerinin kıyısında
Babil yaratılış miti Enuma Elish, su tanrıları Apsu ve Tiamat ile başlar ve daha genç Ea ve erkek kardeşleri gibi birçok tanrının yaratılışını anlatır. Fakat bu genç tanrılar o kadar çok gürültü yapar ki Apsu ve Tiamat uyuyamazlar. Apsu onları öldürme planları yapar ama Ea hızlı davranıp Apsu’yu öldürür. Tiamat öç almak için aralarında çılgın köpek ve akrep adamın da bulunduğu birçok canavar yaratır. Ea ve tanrıça Damkina kendilerini koruması için , dört gözü, dört kulağı olan dev tanrı Marduk’u yaratır. Marduk, Tiamat ile dövüşürken rüzgarları silah olarak kullanır ve Tiamat’ın boğazına kötü bir rüzgar fırlatır; sonra da kalbine ok saplayarak öldürür. Marduk, Tiamati’nin vücudunu ortadan ikiye böler ve yeri ve gökleri yaratmak için kullanır. Daha sonra tarım gibi tanrıların yapmak istemediği işleri yapmaları için insanı yaratır.
7) Eski Mısır ruhları
Eski Mısırlıların birçok yaratılış miti vardı. Herşey Nu’nun kıvrılarak dönen çılgın suyuyla başlar. Atum önce kendini yaratır sonra da bir dağı. Yoksa duracağı bir yer olmazdı. Atum’un cinsiyeti yoktur ve herşeyi gören bir göze sahiptir. Atum, bir oğul sıçratır. Bu hava tanrısı Shu’dur. Atum sonra bir kız kusar. Bu da nem ve bulutların tanrıçası Tefnut’tur. İkisinin görevi kargaşadan düzen yaratmaktır. Shu ve Tefnut, dünya Geb ve gök Nut’a can verir. Başlangıçta ikisi de birbinine sarmalanmış olsa da Geb Nut’u yukarıya kaldırır. Yavaş yavaş dünyada düzen hüküm sürmeye başlar ama Shu ve Tefnut geri kalan karanlıkta kaybolur. Atum herşeyi gören gözünü çıkarır ve onları aramaya yollar. Shu ve Tefnut gözün sayesinde geri döndüğünde Atum sevinçten ağlar. Gözyaşlarının dünyaya değdiği yerde insan meydana gelir.
6) Astekler
Asteklerin anası Coatlicue, insan kalp ve ellerinden kolyesi ve yılanlarda eteğiyle çok ürkütücü. Hikayeye göre, Coatlicue obsidiyen bir bıçak tarafından hamile bırakılıyor ve ay tanrıçası olan Coyolxauhqui’yi ve güney semalarında yıldız olacak 400 erkek çocuğu dünyaya getiriyor. Daha sonra, gökten türlerden yapılmış bir top düşüyor. Bunu bulup kemerine bağlayan Coatlicue yine hamile kalıyor. Coyolxauhqui ve kardeşleri, çocuğun kimden olduğunu bilmedikleri için çok şaşırıp kızıyor. Fakat Coatlique’nin karnındaki savaş ve güneş tanrısı Huitzilopochtli annesinin rahminden tamamen büyümüş ve silahlı bir halde çıkıyor. Huitzilopochtli Coyolxauhqui’yi ateşten bir yılan yardımıyla öldürüp kafasını gökyüzüne fırlatıyor. Coyolxauhqui orada aya dönüşüyor.
5) Orta Krallık Çin
Karşıt güçler yin ve yang’ı içeren bir kozmik yumurta zamansız boşlukta yüzer. Bir kuluçka süresinden sonra ilk varlık olan Pan-gu ortaya çıkar. Yumurtanın ağır kısım yin aşağıya çökerek toprağı oluştururken hafif kısım yang ise yukarı çıkıp havayı meydana getirir. Kısımların yeniden oluşmasından korkan Pan-gu dünyanın üzerinde durup göğü havaya kaldırır. 18 bin yıl boyunca her gün 300cm büyüyerek gökyüzünü de genişletir. Görevi sona erince de ölür. Vücudunun parçaları evrendeki cisimlere dönüşür. Bazıları üzerindeki bitlerin insana dönüştüğünü söyler. Fakat bir başka açıklama da mevcut. Tanrıça Nuwa yalnızdır ve Sarı Nehir’deki çamurdan erkeği yaratır. İlk insanlar onu çok neşelendirir fakat insan yapmak uzun sürer. Bu yüzden dünyaya toprak zerreleri atar ve bu zerreler insan olur. Bu acelece yapılan insanlar halkı oluştururken ilk yaptıkları asilleri oluşturur.
4) Ada ülkesi Japonya
Tanrılar iki ilahi kardeş yarattılar: eski bir okyanusun üzerinde yüzen bir köprüde duran erkek kardeş İzanagi ve kız kardeş İzanami. İzinagi ve İzinami ilk adaya çıktılar ve orada evlendiler. Çiftin dört sakat çocuğu oldu. Tanrılar bunu protokolün ihlal edilmesine yordular. Evlilik ritüelinde ilk İzanami konuştu. Evlilik törenin doğru bir şekilde tekrarlayan çift ilişkiye girdi ve Japonya adası ile diğer tanrı ve tanrıçaları yarattılar. Fakat İzanami, ateş tanrısı Kagutsuchi-no-Kami’nin doğumunda öldü. Çok üzülen İzanagi onu ölülerin bölgesi Yomi’ye kadar takip etti. İzanagi İzanami’nin çürüyen bedenini gördüğünde çok korktu ve kaçtı. Öfkelenen İzanami diğer korkunç kadınlarla birlikte onun peşine düştü. Yomi’nin girişinden kaçan İzanagi girişi kayayla kapattı. Böylece ölümü yaşamdan sonsuza kadar ayırmış oldu.
3) Hint Kozmolojisinin Brahma’yla randevusu
Hint kozmolojisi birçok yaratılış miti içeriyor ve yüzyıllar boyunca asıl oyuncular sürekli değişiyor. En eski Vedik metninde Rig Veda, Puruşa adında bin kafalı, gözlü ve ayaklı bir devi anlatıyor. Pruşa parmaklarıyla dünyayı sarıyor. Tanrılar Pruşa’yı kurban edince vücudu yağ üretiyor. Bu yağdan hayvanlar doğuyor. Vücudunun parçaları dünyanın elementlerine ve Agni, Vayu ve İndra tanrıçarına dönüşüyor. Aynı zamanda Hindu toplumunun dört kastı Pruşa’nın bedeninden var oluyor: rahipler, savaşçılar, halk ve hizmetkarlar. Tarihsel olarak Brahma (yaratan), Vişnu (koruyan) ve Şiva (mahveden) önem kazandı. Brahm, uyuyan Vişnu’nun karnından çıkan nilüferde ortaya çıkıyor. Brahma daha sonra 4.32 milyar yılda evreni yaratıyor. Şiva evreni yok ediyor ve döngü böyle devam ediyor.
2) Titanlar
Eski yunan şairleri çeşitli kozmogoniler öne sürdü. Bunlardan en iyi korunmuş olanı Hesiod’un Teogoni’si. Teogoniye göre ilksel kaostan Gaia (toprak ana)’nın da içinde bulunduğu en eski ilahi güçler çıktı. Gaia gökyüzü Uranüs’ü kendini sarması için yarattı. Hekatonşir (50 kafalı, 100 elli canavar), Cyclopes gibi bir çok yaratıktan oluşan bir ekip kurdular. Sonrada Titanlar meydana geldi. Uranüs kendi çocuklarından nefret ederek onları Tartarus’a hapsetti. Öfkelenen Gaia devasa bir orak yapıp en küçük oğlu Kronus’a verdi. Uranüs Gaia ile ilişkiye girmek için geldiğinde Kronus belirdi ve babasının cinsel organlarını kesti. Uranüs’ün cinsel organlarının yayıldığı yerlerden canavarlar ve devler çıktı. Testislerinin yayılmasıyla meydana gelen deniz köpüğünden tanrıça Afrodit doğdu. Daha sonra, Kronus, Zeus ve Olimpiyanlar’dan oluşan ikinci nesil tanrılara babalık etti
1) Musevi-Hristiyan ve İslam İnançlarının doğuşu
Yahudi Torah ve Hristiyan İncil’in ilk kitabı olan Cenesis/Genesis iki yaratılış hikayesi barındırır. Bunların ikisi de Musevi, Hristiyan ve İslami inançlarda dünyanın yaratılışı olarak kabul edilir. İlkinde Tanrı “Işık olsun,” der, ışık meydana gelir. Altıncı günde Tanrı gökyüzünü, toprağı, bitkileri, ayı, güneşi, hayvanları ve insanları yaratır. Yedinci günde Tanrı dinlenir ve yarattıklarını düşünür.
İkinci hikayede Tanrı ilk insan Adem’i topraktan yaratır, cennete/bahçeye koyar ve yasak ağaçtan elma yememesini öğütler. Adem yalnızdır. Tanrı Adem’in kaburga kemiğinden Havva’yı yaratır. Konuşan bir yılan Havva’yı elmayı yemesi için ikna eder, Havva da Adem’i. Tanrı öğrendiğinde onları cennetten kovar ve ölümlü yapar.
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Pasif
Re: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı?
«
Posted on:
12 Ekim 2008,02:07:25 »
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler:
Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? mp3, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? indir, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? diskografi, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? biyografi, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? download, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? mp3 indir, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? resimleri, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? haberleri, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? yükle, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? videosu, Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? discography,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? rapidshare,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? albüm,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? lyrics,Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı yarattı? dinle
NightCrawLer
Sürüngen
Expert
Üye No: 25
Kayıt tarihi 07 Haziran 1985,00:00:00
Açtığı Konular
:64
«
Yanıtla #1 :
16 Temmuz 2008,03:14:38 »
son seçenek + tanrı insanı yarattı
acıma yetime döner koyar nırınım nırınım...
Sehr-i Metal
Grandmaster
Üye No: 50
Kayıt tarihi 14 Ekim 1983,00:00:00
Açtığı Konular
:165
«
Yanıtla #2 :
16 Temmuz 2008,03:28:29 »
insan tanrıyı yarattı diyen mahlukatların tanrısı kim acaba öyle diyen olur mu daha doğrusu.
onların ben tanrılarını skm.
Sehrimetal Blog
Copyright© Sehrimetal.com®
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye olun
veya
Giris yapin
Sehrimetal Myspace
Üye olun
veya
Giris yapin
www.myspace.com/sehrimetal
Sehrimetal LastFm
Üye olun
veya
Giris yapin
Sehrimetal Facebook
Üye olun
veya
Giris yapin
Bana Kimse Rep mi neyse + vermesin uğurlu sayım 7 !!!
CoLeRaa
BANLANDI:
Yönetime küfür
Grandmaster
Açtığı Konular
«
Yanıtla #3 :
16 Temmuz 2008,04:13:13 »
Ya orda sorulmak istenen yada anlatılmak istenen
insanın oturup yaratması değil
sadece zihninde oluşturması
ihtiyaç duyup
yanlış anlaşılma olmasın : )
Melancholia
DєaтhмєLaηćhσLγ
Master
Üye No: 35
Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,13:19:00
Açtığı Konular
:201
«
Yanıtla #4 :
16 Temmuz 2008,06:39:26 »
Alıntı sahibi: Sehr-i Metal üzerinde 16 Temmuz 2008,03:28:29
insan tanrıyı yarattı diyen mahlukatların tanrısı kim acaba öyle diyen olur mu daha doğrusu.
onların ben tanrılarını skm.
Kim oldugunu tam hatirlamiyorum ama bi felsefeci su sozleri soylemisdi..''Insanin dusunmeye baslamasi ile beraber Tanriyi yaratti'' bu demek degildir insan tanriyi yaratti , insanlarin kafalarinda sorular olusdu bi yaratan olduguna dair tanri insanin yarattigi bi isimdir tanri degil ''Allah'' degil baska bi isimde olabilirdi ben bole degerlendiriyorum..Su dunyada olan hicbirsey tesaduf degildir bunun mutlak bi aciklamasi var bi yaratan var zaten bunu kimse inkar edemez..Sonucta herkes diledigi seye inanir veya inanmaz kisi kendinden sorumludur..
«
Son Düzenleme: 16 Temmuz 2008,06:51:04 Gönderen: MelanchoLia
»
life.sucks
so depressed
hate.life
BlooDWaRd
Forum Yöneticisi
Expert
Üye No: 870
Kayıt tarihi 05 Haziran 2008,20:45:05
Açtığı Konular
:101 Dimebag Darrell
«
Yanıtla #5 :
16 Temmuz 2008,09:21:29 »
Allah insanı yarattı tabi daha fazla açıklama yapmak istemiyorum.
Eğer 20 yaşındaysanız ve hala bir sosoyalist değilseniz,
kalbiniz yok demektir.
Eğer 40 yaşındaysanız ve hala kapitalist değilseniz,
aklınız yok demektir.
Dede_Korkut
Apprentice
Üye No: 1276
Kayıt tarihi 12 Temmuz 2008,19:01:36
Açtığı Konular
:7
«
Yanıtla #6 :
16 Temmuz 2008,10:27:04 »
Allah insanı yarattı.akıl verdi düsünsün bir amac ugruna yaratıldıgını kavrasın diye o akla bir sınır koydu ki onun varlıgını kavramaya o akıl yetmedi. yetseydi zaten bir anlamı kalmazdı bu dünyanın ahiretin.Tabi herkes neye inanırsa o ölcüde fikir yürütüyor.Kuran da yeterli acıklaması da vardır.tabiki inananlar icin gecerli herkese saygı duymak gerekir
arifbaytürk!
darth_vader83
OZ
Grandmaster
Üye No: 709
Kayıt tarihi 02 Mayıs 2008,05:04:56
Açtığı Konular
:189
«
Yanıtla #7 :
16 Temmuz 2008,17:38:28 »
Bana kalırsa tabiki de Tanrı insanı yarattı
Ancak farklı inanışları olan insanlar var.Söz gelimi Ateistler
Bir çoğunu düşündükleri hakkında konuştum neden böyle bir düşünceye girdikleri falan Tanrı ya inanmamamlarının sebeplerini sordum sorguladım
Gerçekten de birçoğundan kendilerini neden böyle düşüncelere sevk ettiklerinin mantıklı bi açıklamasını istedim ve mantıklı açıklamaları var.Oldukça da mantıklı açıklamalar.Öte yandan biz Tanrı ya inananlarında mantıklı açıklamaları var.
Sonuç olarak herkesin yaptığı kendine zararı yararı olsun oşekilde yani
Kesinlikle kimsenin derdide sorunuda bizleri ilgilendirmemeli,saygı duymakla yetinmeliyiz bence
Ne olursa olsun herkesin tuttuğu kendine
& Müzik & Bira & Siz Dostlarım & Şehrimetal & Anti Aşk & Florida Death Metal & Bay Area Thrash Metal & 80's Heavy Glam Hard Rock & İskandinavya Pure Black Metal & A.B.D. ve İskandinavya Progressive Metal & ''Briii'' &
& İŞTE OZ BUDUR &
Bakırköy Tayfası &
Üye olun
veya
Giris yapin
Lütfen Bu Yazıyı Tıklayarak Forum Kurallarını Okuyalım &
Lütfen Türkçemizi Düzgün Kullanalım &
Üye olun
veya
Giris yapin
Asafated 4 Yıl Sonra Dönüyor.Yazıyı Tıklayarak Asafated'a Ulaşın.
Üye olun
veya
Giris yapin
Gorefest Geliyor "ULAN".Yazıyı Tıklayarak Gorefest'e Ulaşalım.
Yerli Gruplarımıza Destek Olmayanlara Kafam ... ...!
Üye olun
veya
Giris yapin
www.stereopan.com
Yakında ..!!!
Rigor_Mortis
Expert
Üye No: 79
Kayıt tarihi 23 Temmuz 2007,17:46:05
Açtığı Konular
:15
«
Yanıtla #8 :
16 Temmuz 2008,17:53:23 »
bi karın ağrısını bile geçirmekten aciz insanoğlu nasıl yaratıcı olablilr ki ..
güneşteyim eriyor balmumum ,sapır sapır dökük kanatlarım ,aksın bacaklarından oluk oluk ,milyonlarca doğmayacak çocuklarım
Rigor_Mortis
Expert
Üye No: 79
Kayıt tarihi 23 Temmuz 2007,17:46:05
Açtığı Konular
:15
«
Yanıtla #9 :
16 Temmuz 2008,18:01:13 »
hımm muabbet başkaymış benim cümle apayrı bi konu oldu,
konuyla alakalı şöyle diyim,evet Allah insanı yarattı ama şöyle bişey de var ; insanoğlu varlığından beri bi yaradana ihtiyaç duymuş bi şekilde..hak dine inanmış veya başka dinler türetmiş o ayrı ama bi şekilde bi dine mensup olma gereksinimini hissetmiş ..belki de yapı olarak böyle yaratılmışızdır..
güneşteyim eriyor balmumum ,sapır sapır dökük kanatlarım ,aksın bacaklarından oluk oluk ,milyonlarca doğmayacak çocuklarım
CoLeRaa
BANLANDI:
Yönetime küfür
Grandmaster
Açtığı Konular
«
Yanıtla #10 :
16 Temmuz 2008,18:31:56 »
sonunda anlayan biri cıktıgı için mutluyum
başlığa göre yorum yapmayın okuyun biraz
by__TaNeRR
Novice
Üye No: 1323
Kayıt tarihi 16 Temmuz 2008,21:56:03
Açtığı Konular
:0
«
Yanıtla #11 :
16 Temmuz 2008,22:00:05 »
tabıkı allahh yaratı ya bunu tartısmasımııı oluurrrrrr ama baska fıkılerede saygım vardırr...
.:BlackcinnetkaR:.
Expert
Üye No: 661
Kayıt tarihi 13 Nisan 2008,23:32:49
Açtığı Konular
:14 Kahr'ı_Derûn
«
Yanıtla #12 :
16 Temmuz 2008,23:20:51 »
valla kardeşim ne diyim ben son zamanlarda bazı eski uygarlık dinleri ile günümüz dinleri arasında
ölçme tartma işlemi yapıyodum mezopotamya sümer mitolojisi falan şimdiki dinler vs.
şu an senin bize sorduğun soruyu 2 gün önce kendime sordum
Bir yaratıcı var evet ama bize anlatılanların hepsi gerçekmi beynimi kemirmekte
Ama İnanın kardeşlerim sadece bunu söylüyorum inanç sizi doğru yola götürür zaten
& Nera
Beni hep gülerken görürsünüz
Gülüşlerim,acılarımın ve gözyaşımın maskesidir
Shateiel
Apprentice
Üye No: 933
Kayıt tarihi 14 Haziran 2008,00:51:24
Açtığı Konular
:2
«
Yanıtla #13 :
17 Temmuz 2008,19:33:12 »
Ben de Tanrı'nın insanı yarattığına inananlardanım.Ama insan Tanrı'yı yarattı derse biri yadırgamam.Çünkü herkes inanmak istediğine inanabilir.'Tanrı ben inanmazsam nasıl var olur 'diye düşünebilirler.Ancak iyice bir düşününce onlar da gerçeği bulacaklardır (:
Hiçbir yere gidiyoruz..Bütün yollar hiçbir yere çıkıyor..
CoLeRaa
BANLANDI:
Yönetime küfür
Grandmaster
Açtığı Konular
«
Yanıtla #14 :
17 Temmuz 2008,19:37:55 »
görüdügünden daha fazla paradox var aslında
Taglar:
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
Etiketler