Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun  (Okunma Sayısı 117 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SailormooR

Lyricist
Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +4/-0

Üye No: 722

Kayıt tarihi 05 Mayıs 2008,05:08:57

Açtığı Konular:50 Düşbudak!

Üyelik Bilgileri WWW
« : 13 Temmuz 2008,23:03:58 »

HAYATIN BAZI ANLARI TELAFİSİZ Mİ ?

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde en kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift lafta mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi. Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim. Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım. Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi. Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım.' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye. Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Duyduklarına inanamıyorlardı. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi. Farkında' Olmalı İnsan... Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür

bilindik hikaye..ama okuyun istedim..
alıntıdır!

Yenildin Bu Oyunda
Sözcükler Seni Yalnız Bıraktı
Değiştirmek İstediysen
İnsanlar Neden İnanmadı?

İstanbul'ummm(= eyt ulan! (=
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun
« Posted on: 30 Ağustos 2008,10:45:44 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun mp3, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun indir, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun diskografi, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun biyografi, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun download, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun mp3 indir, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun resimleri, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun haberleri, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun yükle, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun videosu, Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun discography,Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun rapidshare,Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun albüm,Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun lyrics,Ders mi dersiniz,bilmem ama okuyun dinle
Donnie_Darko

Master
*

SehriMetal Puanı: +0/-0

Üye No: 18

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,20:49:00

Açtığı Konular:343
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2008,23:09:59 »

Demek ki susmak çözüm değil arkadaş, konuşup anlatıcaksın, şikayetini dile getireceksin ki insanlar neyin ne olduğunu bilsin, hatalarının farkına varsın..

Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir pâye, kavuk sallamayınca,
Kürsî-i liyakat pezevenk, puşt olanandır!
Sehr-i Metal

Grandmaster
*

SehriMetal Puanı: +7/-0

Üye No: 50

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,00:00:00

Açtığı Konular:172
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2008,01:15:13 »

bazı şeyleri becermek için konuşmak gerekir kestirip atmamak gerekir.
konuşacaksın derdini anlatacaksın eğer dinlerlerse amenna başardın demektir kendini dile getirmesini de bileceksin.
susmak erdemdir ama yerinde susmak erdemdir. küçük de olsan büyüğüne ders verebilirsin her zaman.

Sehrimetal Blog
Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sehrimetal Myspace
www.myspace.com/sehrimetal

Sehrimetal LastFm

Sehrimetal Facebook

Bana Kimse Rep mi neyse + vermesin uğurlu sayım 7 !!!
мєLaηćhσLia

& DєaтhмєLaηćhσLγ
Moderator
Expert
*

SehriMetal Puanı: +8/-0

Üye No: 35

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,13:19:00

Açtığı Konular:178
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2008,03:21:49 »

gercekten cok anlamli bi yaziydi buyuk dersler var icinde bazen kucuk dediklerimiz bizden daha dusunceli olabiliyor tsk'ler...

Biliyorsan konus ornek alsinlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.
Taglar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: