Yngwie Malmsteen Yngwie Malmsteen | Yngwie Malmsteen Rock Metal Müzik | Yngwie Malmsteen Diskografi,biyografi | Yngwie Malmsteen indir, download | Yngwie Malmsteen dinle|
Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt
Diziyorum.Org - Dizi izlemenin Keyfine varın
Diziyorum.Org'da online Dizi-Film izle

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yngwie Malmsteen  (Okunma Sayısı 516 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dark desire

Journeyman
*

Üye No: 20

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,21:07:49

Açtığı Konular:72
Üyelik Bilgileri
« : 23 Temmuz 2007,18:55:18 »

Yngwie J. Malmsteen 30 Temmuz 1963'te İsveç'in başkenti Stockholm'de doğdu. Müziğe pek ilgi duymayan Yngwie, 7 yaşındayken ilginç bir rastlantı ile gitar çalmaya başladı. Jimi Hendrix'in öldüğü güne kadar pek ilgi duymadığı akustik gitarı, Hendrix'in ölümü üzerine televizyonda yayınlanan bir programı seyredip Hendrix'e ve sahne gösterisine hayran kalmasıyla elinden düşmez oldu. Daha sonra alacağı Fender Stratocaster Yngwie J. Malmsteen'in kimliğinin bir parçası olacaktı. 10 yaşına geldiğinde Deep Purple şarkılarının tamamını çalabiliyordu. Ritchie Blackmore'a olan hayranlığı, ailesinin; özellikle yetenekli bir flütçü olan ablası Lola Lannerbeck'in etkisiyle ilgi duyduğu klasik müzik kültürüyle birleşince Yngwie J. Malmsteen'in benzersiz stili ortaya çıkmaya başladı.

Barok dönemi bestecileri Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni ve klasik dönem bestecileri Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Nicolo Paganini Yngwie J. Malmsteen'in müziğini ve tarzını derinden etkiledi. Okula ve derslere duyduğu ilgi her geçen gün azalırken tüm zamanını müziğe ayırmaya başladı. Müziğe olan ilgisinin ve yeteneğinin farkında olan annesi ona daima destek oldu.

15 yaşına geldiğinde bir gitar tamir atölyesinde çalışmaya başladı. Atölyeye tamir için getirilen bir lut ona gitar üzerinde deneyebileceği bir fikir verdi; perdelerini eye ile oyarak tıpkı lut gibi scallope klavyesi olan bir gitar yaptı. Sonuç Yngwie için tatmin ediciydi, hemen yeni bir gitara aynı işlemi uyguladı. Yüksek teller ve scallope klavye ile çalmak her ne kadar zor olsa da Yngwie, sweep tekniği için daha uygun olması nedeniyle buna kolay adapte oldu. Bu yaşlarda bestelemeye başladığı Far Beyond The Sun, Icarus Dream Suite gibi parçalarında Yngwie'nin tarzı iyice şekillenmekteydi.

18 yaşında arkadaşlarıyla 3 parçadan oluşan bir demo kaydetti. Tarzı İsveç için oldukça sıra dışıydı. İsveç'te umdukları ilgiyi bulamayacaklarını anlayınca demo kayıtlarını yurtdışına göndermeye başladılar. Demoyu dinleyen Shrapnel Music'in sahibi Mike Varney, Yngwie Malmsteen'i Steeler'a katılması için Amerika Birleşik Devletleri'ne davet etti. Steeler'la bir albüm kaydeden Yngwie daha sonra Alcatrazz'a katıldı. Fakat Yngwie Malmsteen kendini daha iyi ifade edebilmek, tarzını ortaya koyabilmek istiyordu ve Alcatrazz'dan da ayrılarak solo kariyerine başladı.

Solo kariyerinin ilk albümü Rising Force oldu. Bu albüm müzik listelerinde 60. sıraya kadar yükseldi ve bir neoklasik rock şaheseri olarak müzik tarihinde yerini aldı. Bu albümdeki performansı ile Yngwie enstürmental rock dalında Grammy'e aday gösterildi.

Gitar Stili
Yngwie J. Malmsteen besteleri ve emprovize soloları büyük ölçüde barok dönem etkileri taşır. Nicolo Paganini'nin gösterişli tekniği de Yngwie J. Malmsteen'in gitar stilini etkilemiştir. Harmonik minor ve diminished tonlar bestelerinin genel karakteristiğini belirler. İnanılmaz bir hız ve akıcılıkla çaldığı soloları her dinleyişte yeni bir ayrıntı keşfedilebilecek zenginliktedir.Aynı zamanda ablasının aldığı klasik müzik eğitiminin etkisi eserlerinde göze çarpmaktadır. İlham aldığı kişi ise Bach'dır.

Eleştiriler
Yngwie J. Malmsteen'in hırçın kişiliği ve çabuk sinirlenmesi daima eleştiri konusu olmuştur. Açık sözlülüğü ve kendine güveni de kimileri tarafından kırıcı ve küstahça bulunur.

Yngwie J. Malmsteen'e yöneltilen bir diğer eleştiri de kendini sürekli tekrar etmesi ve yaratıcı bir üslübü olmadığı yönündedir. Sololarının enstürman etüdlerinden ibaret olduğunu ve klasik parçalardan iktibas edildiği iddia edenler vardır.

Ayrıca bazı şarkı sözlerinin anlamı ve derinliği de tartışma konusudur. Teaser ve Heaven Tonight gibi bazı parçalarına tarzı dışına çıkarak ticari sayılabilecek şarkı sözleri yazdığı, bu şarkılarda müzikal anlamda da ticari bir yaklaşım olduğu söylenir. Ancak Yngwie Malmsteen bu eleştirilere cevabı, kendisi için müziğin ilk planda olduğu ve sözlerin ikinci planda olduğu şeklindedir.

Albümleri
Rising Force (1984)
Marching Out (1985)
Trilogy (1986)
Odyssey (1988)
Trial By Fire: Live in Leningrad (1989)
Eclipse (1990)
Collection (1991)
Fire and Ice (1992)
The Seventh Sign (1994)
Magnum Opus (1995)
Inspiration (1996)
Facing the Animal (1997)
LIVE! (1998)
Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in Em, Opus 1 (1998)
Alchemy (1999)
War to End All Wars (2000)
Concerto Suite LIVE (2002)
The Genesis (2002)
Attack!! (2002)
G3 Live: Rockin' in the Free World (2004)
Unleash the Fury (2005)
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Yngwie Malmsteen
« Posted on: 04 Aralık 2008,19:11:21 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Yngwie Malmsteen mp3, Yngwie Malmsteen indir, Yngwie Malmsteen diskografi, Yngwie Malmsteen biyografi, Yngwie Malmsteen download, Yngwie Malmsteen mp3 indir, Yngwie Malmsteen resimleri, Yngwie Malmsteen haberleri, Yngwie Malmsteen yükle, Yngwie Malmsteen videosu, Yngwie Malmsteen discography,Yngwie Malmsteen rapidshare,Yngwie Malmsteen albüm,Yngwie Malmsteen lyrics,Yngwie Malmsteen dinle
metaljokey

Novice
*

Üye No: 389

Kayıt tarihi 30 Eylül 2007,08:17:02

Açtığı Konular:0
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2007,20:17:01 »

malmsteen süper bi varlık...
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2007,00:12:01 Gönderen: Eyehategod » Logged
Eyehategod

hücum borusu
Expert
*

Üye No: 24

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,22:22:00

Açtığı Konular:78 terkidiyar

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2007,20:43:29 »

bu herifin blue diye bir parçası var dinleyince illegal süttozu almş gibi oluyorum..

apayrı tekniği olan bi adamdır malmsteen gitarı fenderdir hiç değiştirmez onun bir parçasıdır artık sarı gitarı... ayrıca çok hızlıdır ama bana duygu vermez o yüzden asla 1 numaram olmamıştır...

Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye olun veya Giris yapin
www.stereopan.com
yakında
NightCrawLer

Sürüngen
Expert
*

Üye No: 25

Kayıt tarihi 07 Haziran 1985,00:00:00

Açtığı Konular:64
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2007,00:13:28 »

klasik müzikten esinlenmesi açıkcası pek hoşuma gitmiyor.kendine göre tekniği gerçekten üst noktada çok iyi bi gitarist ama hücumun dediği gibi bana bi duygu vermiyor.
hız konusunda her zaman paul gilbert daha hızlı malmsteen daha hızlı tartışması yapılıyodu.Benim yorumum paul daha hızlı =)
melodileri konusundada timo tollki malmsteen özentisi diyolardı.Benim yorumum alakası yok Timo nun gitar teknikleri ve beste yapma becerileri olduğu gibi söz yazma beceriside var.
Söylemek istediğim nokta belki bu kadar insanla yarıştırılmasaydı bu kadar üst bi noktaya gelmezdi yada Malmsteenle yarıştırılan insanlar bu kadar üst noktalara gelemezlerdi.Yorum size kalmış.Bana göre solo gitaristler birbiriyle yarıştırılmamalı ve yarıştırılamaz çünkü hepsinin esinlendikleri noktalar farklı hepsinin teknikleri kendilerine has.

acıma yetime döner koyar nırınım nırınım...
euthanasie

Journeyman
*

Üye No: 17

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,20:41:00

Açtığı Konular:83
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 03 Ekim 2007,18:10:21 »

Tam bir aç köpektir kendisi...

Alıntı sahibi: Sir Nehuram
ne demişler diskografi çinde bile olsa gidip getireceksin
Sir Nehuram

BANLANDI:
Yasaklandı..

Kral!
Journeyman
*

Üye No: 12

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,17:58:46

Açtığı Konular:31
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2007,22:42:30 »

Tomaso Albioni'den etkilenmiş bunu bilmiyordum.Şimdi daha bir fazla sevdim yngwie amcamı..tam bir teenage:D fotoya bak..

Alıntı sahibi: euthanasie
uploader adamın kotasında upload her zaman liderdir

Taglar:
Konunun  Googledeki yeri

Yngwie Malmsteen

Anahtar Kelimeler: Yngwie Malmsteen Dosyası, Yngwie Malmsteen Belgesi, Yngwie Malmsteen Programı, Yngwie Malmsteen Oyunları, Yngwie Malmsteen Download, Yngwie Malmsteen Resimleri, Yngwie Malmsteen Hikayeleri, Yngwie Malmsteen Haberleri, Yngwie Malmsteen İndir, Yngwie Malmsteen Yükle, Yngwie Malmsteen Videosu, Yngwie Malmsteen Arşivi, Yngwie Malmsteen Albümü,
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0.5 beta 1© Bloc

Sehrimetal
Yasal uyarı
Bu site Trstudent ile ayni hostta barındırılmaktadır.
Topsites || Vampirland || Tattoo || Online Satış || E-Nasil || Diziyorum.org ||
SehriMetalThe ultimate MetalToplist Toplist Bira Darksites

Link değişimi,reklam ve diğer önerileriniz, şikayetleriniz için iletişim sayfamızı kullanın!

Wap || Wap2 || İmode || Sitemap || Rss || Arsiv || Sitemap2 || In english || SehriMetal Blog || Son Konular|| Sitemap3