Rotting Christ ‘ın 2004 tarihli sanctus diavolos albümü dinlediğim en başarılı Rotting Christ albümüdür.Yapı itibari ile pure blackten uzak olmasına rağmen melodi ve ritm seçimi ile büyülemiş bir albümdür.
Albüm Vissions Of A Blind Order parçası ile albümün genelinden daha sert bir biçimde başlıyor ama albümün her dakikasında hissedeceğiniz ve ruhlarınıza derinlemesine işleyecek bir hüzün var.Bunu derinlemesine dinlendiğinde albüm size şırınga ediyor.2. parça Thy Wings Thy Horns Thy sin ile devam ediyor parçada operal bir hava var vokaller zaten genelde bu düzeyde devam ediyor tapılası sonlar ve melodiler seçilmiş semitik karanlığın dibine yakılan bembeyaz pürüssüz ışığı ve ışığın lanetli meleğine adım adım yaklaştırıyor adeta ..gözlerinizi kapatın ve hayal edin süregelen ritmini.Athati Este tamda bu hüzünlü ama gururla doldurulmuş havanın ortasına düşüyor bir bomba gibi parçada Akdeniz ritmlerinin gitarla ne kadar uyumlu kullanılabileceğinin net bir örneği.Yunanca ve Ingilizcenin karışımından meydana gelen sözlerinin uyumuda dikkat çekici hiçbir parçada birbirinden ses ve alfabe olarak bu kadar ayrı kullanılmış iki dilin uyumu böylesine iyi değildir.Parçanın sonuna doğru ..sanki etraf birbirine giriyor ölüm çığlıklarını ..ve kutsallığın simgelerinin teker teker bir çağla birlikte yerle bir olduğunu duyabiliyoruz gözlerinizi kapayıp hayal edin yanan şehirleri ve mabedleri görebilirsiniz.4. parça Tyrannical enstrumanların daha melodiden uzak teknik kullanıldığı bir parça özelliği gerçekten çok gaz oluşunda özellikle bu demigod kulu bu parçada çok kafa sallar çok boyun ağrıtır parçanın içerisinde benim çıkardığım anlamsa zorbadan alınan sert intikam seni bulduğumda seni affedemem seni bulduğumda senin anlayamam ve seni bulduğumda hayatımı geri alacağım son dizeler aynen bunu diyor.Parça albümün incilerinden biri .5. parça You My Cross günahkar senfonimizin gittikçe anlam kazandığı bir parça davul ritmiyle gitar ritmlerinin uyumsuzluğu bile güzel dedirtiyor insana operal bir korku sahnesi gibi parça ve sanki af dilermiş gibi sözlere sahip bana dürüst haçı koruma şansı ver diyor parçada.6. parça sanctimonius entrumental bir parça ve insanın ruhuna işliyor kesinlikle öneririm kafa dinlemek ve bir kadeh şarap içmek için değişilmezdir parçanın genelinde chant diye hitap edilen kilise müzikleri kullanılmış.7.Parça Serve In Heaven enrtumental ve moda sokan bir parçadan sonra gelebilecek en iyi şok çok gaz çok sert bir parça ve girişi sanki suküneti yırtarcasına fakat içindeki melodilerde yine akıl almaz bir hüzün var kim ne yaptı bu adamlarada bu adamlar bu kadar melankolik bu albümde.Shades of Evil 8. parça olarak Serve In Heaven ın bıraktığı yerden devam ediyor sert ve melankolik ..bu iki yapıyı müziklerinde çok güzel harmanlamışlar bu albümde fısıltılar ve çığlıklar eş değer ve ikiside aynı amacı şırınga ediyor beyninize ...damarlarınızdan.9. parça Doctorine tam bir kilise chantı nın üzerine işlenmiş ustaca metal müzik diyebileceğim bir parça çok hoş bir parça olmasının yanısıra çok etkileyici bir parça bu albümde işe yaramaz yada ...cd playerınızda dinlerken atlayacağını bir parça yok ..Son parça Sanctus Diavolos ellerini sallıyor bize albümün bitişini fakat ben başka bişi dinlemeye niyetli değilim uzun zaman ..başa sarıyorum albümü
Is this the holy thing to see?
Is this the land that sun shines
Above the Heaven?
Hear those children's desperate cries:
Oh - children do they cry?
Do they hear their fathers' sigh?
Is this the fertile place to be?
Is this the land that sprouts
Green reach gardens?
Hear those souls' flickering cries!
Do they beg?
Do they smile?
Do they frame the long line?
Albümü nedensiz gözyaşlarıyla dinliyorum artık sizede kesinlikle önereceğim bir albüm mutlaka dinleyin bu harmoniyi.Dayanamayıp gittim orjinal albümü aldım sizede öneririm ses kalitesi çok daha iyi ve ..albümün içinde gizli kalmış enstrumanları duyabiliyorsunuz.
Parça Listesi :
Visions Of A Blind Order
Thy Wings, Thy Horns, Thy Sin
Athanati Este (Αθανατοι εστε)
Tyrannical
You My Cross
Sanctimonius
Serve In Heaven
Shades Of Evil
Doctrine
Sanctus Diavolos