Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı  (Okunma Sayısı 770 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anaal Nathrakh

Novice
*

Üye No: 690

Kayıt tarihi 24 Nisan 2008,22:04:28

Açtığı Konular:29
Üyelik Bilgileri
« : 27 Nisan 2008,20:24:19 »

Bu konuda akla gelen isim Witchtrap'tır.Tamam tür olarak tamamen ilk Black grubu Witchtrap'tir ama Kronik 1980'lerin sonunda ve 1990'ların başında her konserlerinde illaki Venom'dan bir parça çalardı.Bunu unutmamak gerek.Türkiye'de felaket 1988'de Ankara Demetevler'de Venom ve Bathory fanı bir gencin eline gitar almasıyla başladı.Kendine daha sonra "Katana" adını veren Tarkan 2 sene boyunca evde gitar çalıştıktan sonra yanına 3 kişi daha alıp Witchtrap'i kurdu.Witchtrap 1 yıl boyunca stüdyo da piştikten sonra konser vermeye başladı.Witchtrap her zaman öncülerin karşılaştığı tepki ile karşılaştı.Enstürman çalmayı bilmedikleri söylendi.Müziklerinin gürültüden başka hiç bir şey olmadığı ve hatta dünyada B.M diye bir şey olmadığı bunu kendilerinin uydurduğu gibilerinden bir takım şeyler.Witchtrap bunların hiç birine kulak asmadan yoluna devam etti.Oldukça hatırı sayılır bir seyirci kitlesi ile birlikte Türkiye'de B.M piyasasının oluşmasını sağladı ve halen başını çekmektedir.Aynı zamanda Türkiye'nin tüm dünyada dağıtılacak olan ilk B.M albümü de Witchtrap'e aittir.Daha sonra İstanbul'da Ebonsight diye bir B.M grubu kuruldu(1993).Bu grup satanist tavırlarıyla dikkat çekiyordu.Gruba gösterilen ilginin en büyük sebebi ise ne müzikleri,ne de felsefeleri idi.Tek sebep kız olmalarıydı.Ebonsight bir demo kaydedip piyasaya sürdü ve oldukça iyi bir satış grafiği çizdi.Demo başarılıydı ama Ebonsight sahneye çıktığında gerçeklerde ortaya çıktı.Sahneye Witchtrap gibi makyajlı ve deriler içinde çıktılar.Atmosfer yüksekti ama demodaki parçaları sahnede çalamadılar ve sahneden ağlayarak ayrıldılar.Daha sonra piyasada Cradle Of Filth ve Darkthrone ile tura çıkacakları gibisinden söylentiler yayıldı ama hiç bir şey olmadı.Yeniden Ankara'ya döndüğümüzde apopleksy,yeni adı ile Diabolic Yard karşımıza çıkıyor.Grup her ne kadar Death Metal yaptığını iddia etsede yaptıkları Black Death di.Özellikle vokalist Mesut usta bir şovmendi.Kuruldukları tarihten itibaren tüm konserlerine Witchtrap ile beraber çıktılar.(Daha sonra Mesut ve davulcu Cem Witchtrap'a transfer oldu.)Diabolic Yard 1994 yılında Ankara morfoloji salonunda verdikleri son konserinden sonra dağıldı.Mesut ise akıl hastanesinde yatana kadar Witchtrap'a bas çaldı.Ankara 1985'ten itibaren atağa geçti ve piyasaya sürekli olarak Black Metal grupları Kazandırdı.Bunlar EHRIMEN,SATANIC VERSES,SIETKAFTA,SARCOPHAGUS VE HYPNOS'dur.

alıntı

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı
« Posted on: 12 Ekim 2008,15:24:41 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı mp3, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı indir, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı diskografi, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı biyografi, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı download, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı mp3 indir, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı resimleri, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı haberleri, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı yükle, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı videosu, Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı discography,Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı rapidshare,Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı albüm,Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı lyrics,Türkiye'de Black Metalin Ortaya Çıkışı dinle
.:BlackcinnetkaR:.

Expert
*

Üye No: 661

Kayıt tarihi 13 Nisan 2008,23:32:49

Açtığı Konular:14 Kahr'ı_Derûn

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2008,23:24:22 »

baba witchtrap unulurmu ya
kurmayı düşündüğüm grubumun ismini ehrimen koyacaktım baktım öle bi grup warmış:)

& Nera

Beni hep gülerken görürsünüz
Gülüşlerim,acılarımın ve gözyaşımın maskesidir
Sehr-i Metal

Grandmaster
*

Üye No: 50

Kayıt tarihi 14 Ekim 1983,00:00:00

Açtığı Konular:165
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2008,13:59:08 »

baba witchtrap unulurmu ya
kurmayı düşündüğüm grubumun ismini ehrimen koyacaktım baktım öle bi grup warmış:)

ehrimen emrahın abisi ömer abinin kurmuş olduğu bir gruptur. 1 adet parçalarınıbulabildim o da çok kral bir parçadır.
eğer parçaları olan varsa yollasın . witchtrap da emrahın hasta olduğu ve bana aşıladğı bir gruptur. salt black metal yapar kendileri.

Sehrimetal Blog
Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye olun veya Giris yapin

Sehrimetal Myspace
www.myspace.com/sehrimetal

Sehrimetal LastFm

Sehrimetal Facebook

Bana Kimse Rep mi neyse + vermesin uğurlu sayım 7 !!!
darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üye No: 709

Kayıt tarihi 02 Mayıs 2008,05:04:56

Açtığı Konular:189
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2008,13:52:39 »

Hey allahım yahu hangi konuya girsem polemik tartışma kavga dövüş :-s
Recep briiii haklısın bende severim black ama ufak briimide küçümseme yaşına bakıp nice adamlar tanıdım ondan kaç yaş büyük ama,onun kadar müzik bilgileri yok dinlemişlikleri yok
He sakın yalnış anlama sana bi lafım yok recep kardeşimsin Wink

Lan Deniz briii manevi briimiz dedik sende konuları karıştırma  :sopa geliyo sımaylı:

& Müzik & Bira & Siz Dostlarım & Şehrimetal & Anti Aşk & Florida Death Metal & Bay Area Thrash Metal & 80's Heavy Glam Hard Rock & İskandinavya Pure Black Metal & A.B.D. ve İskandinavya Progressive Metal & ''Briii'' &
& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

Lütfen Bu Yazıyı Tıklayarak Forum Kurallarını Okuyalım &

Lütfen Türkçemizi Düzgün Kullanalım &
Asafated 4 Yıl Sonra Dönüyor.Yazıyı Tıklayarak Asafated'a Ulaşın.

Gorefest Geliyor "ULAN".Yazıyı Tıklayarak Gorefest'e Ulaşalım.

Yerli Gruplarımıza Destek Olmayanlara Kafam ... ...!
www.stereopan.com
Yakında ..!!!
Cronos

Novice
*

Üye No: 930

Kayıt tarihi 13 Haziran 2008,18:19:53

Açtığı Konular:0
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2008,14:37:25 »

Black Metal dinledim ve sevmedim. Bu kadar. Black Metal, Heavy metal'i kirletir. Amacım polemik falan değil. Bence kalitesiz bir müzik. Ben bu türün Heavy Metal' in alt türü sayılmasına karşıyım. Müzikal anlamda bir sertlik olabilir ve bu metale benzeyebilir. Ancak, ne tarz, ne amaç, heavy metale uymaz. Black Metal gruplarının tarzı, genelde HM camiası içinde de alay konusudur. İnternette bir bakın HM sitelerine. HM Türkiye'ye, Judas Priest Türkiye' ye, Slayer Türkiye'ye falan bir bakın. Hepsi black metale karşıdır. Başka yerlere de bakabilirsiniz, HM'le ilgili olan. Hiçbir HM otoritesi black metale destek vermez. Dinleyin, sizin zevkiniz karışmam.

Ayrıca akıl yaşta değil baştadır. 

Expert
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2008,16:53:11 »

evet akıl yaşta değil baştadır
way Darth_vader kardeş sende kardeşini hemen kanatlarının altına aldın toz kondurmuyon

he konuya dönelim bende heavy metalin alt dalı olarak görmüyorum
dinlemiosanız beenmiosanız dinleyene saygınız olsun

ayrıca komuşum hm camiasına

& Nera

darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2008,17:59:48 »

Valla sizi bilmem ama Black metal in çıkışı Thrash Metal in sound ve enstrümanlarının üzerine scream brutal vocal vurulmasıyla olmuştur o yüzden benim için oldukça yakındır Black metal ve severimde...
Heavy Metal caimasının ne yaptığı ne ettiği kimi alt kategorisine soktuğu kim sokmadığı kimnle alay ettiği ilgilendirmiyor beni açıkcası ve Black Metal le alay eden zihniyeti eshefle kınıyorum...
Ayrıca kimsede benim ne dinleyip dinlemediğime karışamaz...
Ben bir AC/DC Highwell to hell fırtınasının ardından Slayer'la Angel of death rüzgarına kapılırım.Ondan sonra Obituary gelgitleriyle Download dedikten sonra,Gorgoroth'la Insipit Satan albümünü yutarım adeta...
Ve tüm bunların üstüne  Iron Maiden'dan Dance of death le Beatles'dan Yesterday rahatlıkla ve severek dinlerim...
Kimsenin de burda bana gelip şunu bunu dinleyemezsin black dinliyosan heavy dinleyemezsin demeye de hakkı yoktur ve kimsenin burda bir müzik tarzını kötüleyip yerden yere vurmayada hakkı yoktur...
Bilmem anlatabildim mi ?
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2008,18:01:46 Gönderen: darth_vader83 » Logged

& Müzik & Bira & Siz Dostlarım & Şehrimetal & Anti Aşk & Florida Death Metal & Bay Area Thrash Metal & 80's Heavy Glam Hard Rock & İskandinavya Pure Black Metal & A.B.D. ve İskandinavya Progressive Metal & ''Briii'' &
& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

www.stereopan.com
Yakında ..!!!
darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2008,12:45:34 »

Birşey daha dikkatimi çekti ve gerçekten üzüldüm bu konunun farkına varınca ...
Bir zamanlar bir Infected vardı bilen bilir ve çok önemli hizmetleri emekleri olmuştur Türkiye'de black metalin gelişmesinde sağlam gruplardı gerçektende...
Ancak bu paylaşımda görememek gerçekten çok üzücü ki ben  onların müzik yaptığını  hatta demoları elime geiçtiğinde lise 1 deydim yani 15 16 yaşlarındaydım...
Buda onların ne kadar öncü olduklarını gösteriyor değilmi.. Hemde fazlasıyla
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2008,13:20:48 Gönderen: darth_vader83 » Logged

& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

www.stereopan.com
Yakında ..!!!
darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2008,14:37:43 »

Infected 1993 yılında İstanbul'da Kurulmuştur ilk demoları death grind tarzındadır.Grup daha sonra tarz değişikliğine gitmeye ve black metale yönelmeye karar vermiştir ve bunun sonucunda da bir takım eleman değişiklikleri yaşamıştır.Bunların en önemlisi ise vokale Bahadır Uludağların geçmesidir yani şuan aktif olan ve yakından tanıdığımız Moribund Oblivion'u burda ki bir kaç arkadaşıyla kuran adamdır...
1998 yılında ise The Lost Loser In Dreams adlı Türkiye nin ilk yasal olarak çıkan Black Metal Ep sini kaydettiler ve tabiri caizse piyasanın tozunu attılar tek kelimeyle ve tükenen ilk basımdan sonra bir basım daha gerçekleştirdiler.Söylenenlere göre ilk basım 2000 3000 civarındaymış.
Umarım şimdi herkes benim ne demek istediğimi anlamıştır ve Infected gibi efsane bir grup asla unutulmamalıdır...

& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

www.stereopan.com
Yakında ..!!!

Expert
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2008,23:27:09 »

Infected evet brii ya en son askere gitmeden önce önce çok güzel bi albümü geçti elime elemanların hala ayaktalar zannedersem ya öle biliyorum hatırlattın iiki az kurcalayam

bu arada ınfected in vokal i de çoğu o taptığınız yabancı vokallerin eline verecek kalitede
dehşetangiz vokal prosisörsüz harmonier siz effect siz manyak ötesi doğal bi kalitede

& Nera

darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2008,23:36:50 »

Evet kesinlikle çok iyiydi Bahadır Uludağlar sonra ayrıldılar ve Moribund u kurdular,Ama dağıldı Infected maalesef ):

& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

www.stereopan.com
Yakında ..!!!
Aut[e]tqe

Apprentice
*

Üye No: 1237

Kayıt tarihi 10 Temmuz 2008,17:06:22

Nerden: İstanbul+deprem tehlikesi İstanbul kapkaç-ı müptelası

Açtığı Konular:17 [/kalleş nikof]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2008,14:08:11 »

black metal atağa gectı dıye dusunuyorum ben zifir oldukça etkiledi beni diğer yandan crepusculum demoror,imperot güzel ısımler çoğalsın böyle sağlam gruplar black metal camiası çoşsun artık

Söyleyin sevgilim nerde?    ..                i
İstanbul sokakları               ..              s
Çare bulun bu derdime          ..             t
İstanbul sokakları                   ..           a
Onu benden siz aldınız               ..          n
Onu benden siz çaldınız               ..          b
Simdi yalniz bıraktınız                   .. ..        u
İstanbul sokakları                       ..               l
Sevdiğimi verin bana                ..          d
İstanbul sokakları                   ..           e
Çare bulun bu derde             ..             p
İstanbul sokakları              ..                r
Onu benden siz aldınız      ..                 e
Onu benden siz çaldınız  ..                    m
Simdi yalniz bıraktınız   ..                     tehlikesi!
İstanbul sokakları      ..
SatanWunsch

Novice
*

Üye No: 1608

Kayıt tarihi 04 Ağustos 2008,23:50:39

Açtığı Konular:0
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2008,00:11:14 »

black metal atağa gectı dıye dusunuyorum ben zifir oldukça etkiledi beni diğer yandan crepusculum demoror,imperot güzel ısımler çoğalsın böyle sağlam gruplar black metal camiası çoşsun artık
Selamlar herkese. Ben Crepusculum Demoror'dan Agares (volkan - vokal/gitar/bass). Autetqe öncelikle tamamen sana özel olmamakla beraber sana ve bütün yandaşlara destekleri için teşekkürler. konuya rastlayınca birşeyler yazmadan geçmeyeyim dedim. Black Metal camiası senelerdir zaten coşuyor, coşmakta, coşacak... Ne var ki Türkiye'de Black Metal'i icra etmek hem çok zor hem de muhafaza edilmesi güç bir tarz. Bunun en büyük etkeni de sanırım önüne gelen grubu baş tacı eden, Mayhem'i bir kere dinlemiş ve bu sayede ben bilek metalciyim hede hede höy mongol insanlarının bu tavırları. Kimin kim olduğunu daha iyi analiz edip daha oturaklı davranmalıyız ( BLACK METAL adına birşeyler yapmakta ve yapanlara yandaşlık yapmakta olanlar ) "lav bilek" yapıp melankolik ezgilerle cehaletini gizleyen, müzisyenim deyip her dala ayak basabileceğini sanan herkesi/her grubu baş tacı edersek yürüyemeyiz sürünmek zorunda kalır en piyasa en yalaka en paragöz en 0-12 yaş grubu STAR GAZETESİNE RÖPORTAJ VEREN grupları ayaklandırır TÜrkiye'de bilek metal var yahu diye avuturuz kendimizi...

Eminim yorumumu okuyup "has**** lan daha 4 yıllık grupsunuz dün boktunuz bugün koktunuz!" diyenler çıkacaktır. Fakat ne var ki grup elemanları olarak otuz yaşında değiliz, nitekim mümkün olduğunca kendi sürecimizin en erkeninde başladık bu işe ve kendimizi geliştirmek, karakterimizi oturtmak, çocuk olmamak adına 6 sene bekledik (çelişki yok, Crepusculum Demoror 4, Agares ve Abaddon 6 yaşlarındalar...) Demomuzu dinledikten sonra Chaos Magazine'e verdiğimiz röportajı okuyup bu "kısa ve açık" yorumumu düşünürseniz ne demek istediğimi, NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ, NE YAPTIĞIMIZI daha iyi anlayacaksınızdır. (bu söylediklerim slipknot, sepultura vb saçma sapan kuklaların kuklası olmuş veletlerin dışındaki BLACK METAL'i bilen kişileredir.)
darth_vader83

OZ
Grandmaster
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2008,00:31:26 »

Eyv hocam yolunuz açık olsun teşekkür ederiz gayet güzel aydınlattınız
Müsade edersen bir kaç sorum olucak sana demonuzu nasıl temin ederiz ?
Kaç demonuz var şimdiye kadar ?
Şu an için senden başka diğer elemanlar kimler ?
Bateri de kim var ?
Space adresiniz resmi internet siteniz ?

Not : Destek konusunda rahat olun Şehrimiz de her daim yerli gruplarımıza destek olmaya çalışırız

& İŞTE OZ BUDUR &

Bakırköy Tayfası &

www.stereopan.com
Yakında ..!!!
DemigoD

Corrupted
Moderator
Master
*

Üye No: 36

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,14:00:33

Açtığı Konular:191
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 05 Ağustos 2008,03:01:38 »

Crepusculum Demoror 'un elemanına çok teşekkürler başlığın ilk sayfasını okuyup yazacağım mesaja o kadar yakın bir mesaj yazmışki ..ne diyim helal olsun ..

başarılar..

Savaşarak evrim geçiriyoruz ..demekki evrim ölümdür.
Taglar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: