WOKAL ANLATIYOR...:MELANCHOLİAMENTİS" benim 2000 yılı sonrası müzikal birikimimi anlatan bir oluşum.Kişisel başlayan bu çalışmalar zaman zaman farklı müzisyen dostlarımla grup anlamı kazandı,kimi zaman da kişisel olarak devam etti.Grupsal oluşum itibariyle "melancholiamentis" in bazı parçaları, 2003 Şubat'ından 2006 Mart'ına kadar "Reborn" adlı grup ile,2004 Kasım'ından günümüze kadar ve halen devam eden "Agora" adlı grup ile ve 2005'de "Sagu" grubu ile icraa edildi ve konserlerde bu parçalar grupların kendilerine özgü düzenlemeleri ile çalınarak söylendi.Son olarak da tüm bestelerin bana ait olduğu,sözlerini cem'in yazdığı,düzenlemelerini yine grupça yaptığımız "Gargoyle" adlı bir oluşum içindeyiz.Bütün bunları anlatmaktaki gayem,tüm bu grupsal çalışmaların dışında "melancholiamentis" adlı bir persfektiften bahsedebilmek ve bunları size sunabilmek.Soru işaretlerini kaldırabilmek için ,Tanrısal gizemi yakalamış üçüncü kademe bir melankolizm diyebiliriz "melancholiamentis" için...Bu adı ilk defa 2003 başlarında reborn'da kullanmıştım,sonra da pek yakamı bırakmadı ve şu anda da bu müzikal birlikteliğe kavuşmak için en güzel adı oluşturdu benim için.
Tarz olarak çok keskin hatlı bir kategoriye de koyamıyorum ne yazık ki müziğimi.Kimi zaman çok doomic,kimi zaman gothic,kimi zaman black öğeler içeren,ama her defasında soundtrack tadı mutlaka aldığım notalar dizilimi var.
Reborn-agora-sagu grupları ile toplam on dokuz konser verdim.Gargoyle ise benim bestelerime kanal kayıt yaptığım ve 35 dakikalık,7 parçalık bir oluşum.Bu oluşum için teşekkür etmek istediğim dört dostum var.Birincisi Cem AKYÜREK,parçarın gitar riflerini ve sözlerini yazdı,ikincisi Pelin AKYÜREK,parçalrın tüm baslarını çaldı ve cem ile beraber yaptığımız düzenlemelere katıldı.Üçüncüsü,Yasin BAYRAK, tüm kayıtları,mixajı,masteringi yapan üstad...Bu oluşumun son sahnelerinde birden devreye girerek harikalar yaratarak tüm drum-machine düzenlemelerini yapan "infected" grubunun eski davulcusu Ufuk KAPLAN...Bunların dışında apayrı bir onur konuğumuz da var ki o da "Protector" grubunun yıllara meydan okuyan vocali MARTİN... Bir parçaya İsveç'de vocal kaydı yaptı."Melancholiamentis" tüm bunlarla deneyimlerini arttırmış yepyeni bir kimlik.Bu yüzden diğerleri ile karıştırmadan düşünmenizi isterim.Fakat oluşum süresince emeği geçen tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Ve benimle çalışmak isteyen herkese kapım açık,bunu da belirtmek isterim.
grup elmanlrından....:alesis MELİH (SYNTH.)
92'DEN İTİBAREN TUŞLU ÇALGILARLA İLGİLENMEYE,95 YILINDAN İTİBAREN DE BESTE YAPMAYA BAŞLADI.BU YILLARDA ROCK-HARD ROCK TÜRLERİ İLE İLGİLENDİ,99 YILINDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARINI METAL MÜZİK YÖNÜNE KAYDIRDI.2003'TE REBORN İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI,BİR YANDAN BİR ROCK GRUBUNA 2 YIL BOYUNCA BATERİ ÇALDI.2004 'DE AGORA İLE, 2005'TE DE SAGU İLE ÇALIŞMALAR YAPTI.2005 İLKBAHARINDA GARGOYLE ADLI OLUŞUMLA 7 PARÇASINA İYİ DÜZEYDE KANAL KAYIT İMKANI BULDU.AGORA,REBORN VE GARGOYLE İLE ÇALIŞMALARI SÜRMEKTEDİR.GRUP ÇALIŞMALARINDAKİ ZORLUKLARIN VARLIĞINI ÇOK İYİ BİLDİĞİ VE GÖNLÜNDEKİ KURULUMU YAŞAMAK İSTEDİĞİ İÇİN BU SİTE ARACILIĞI İLE "MELANCHOLİAMENTİS"İ HAYATA GEÇİRDİ.METAL VE ROCK TÜRLERİNİN YANINDA SON 1,5 YILDIR CHORAL-CLASSİC-HYMN ESERLER DE DİNLEMEKTEDİR...