Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street  (Okunma Sayısı 401 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
veskagan

Apprentice

SehriMetal Puanı: +1/-0

Üye No: 610

Kayıt tarihi 20 Mart 2008,14:41:09

Açtığı Konular:7
Üyelik Bilgileri
« : 21 Mart 2008,16:00:48 »

Tim Burton'ın son saheserı, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street bu aralar hala gosterımde..filmi ilk gun ızledım ve bekledıgım kadar mukemmeldi,zaten benım ıcın Burton dendımı on yargı falan kalmaz hıcbır fılmde cool

SWEENEY EFSANESİ :

Aslında Sweeney Todd,tarihin ilk serı katıllerınden bırı mı yoksa,kulaktan kulaga yayılan ve gunumuze kadar bır cok evreden gecen sehır efsanesı mı ? Bunu kımse bılmıyor tabı..
Kurbanlarını her seferınde haın bır planla agına kıstırıp,ters donup musterılerı zemının altına yollayan sandalyede trasa (kesime) baslıyor..Sevgılısı ıle alt katta musterılerı dilimliyor ve etli börek olarak lokantasında menu olarak sunuyor (tabı kımse ınsan etı oldugunu bılmıyor)
Tam bılınmese de yaklasık 200 yıldır dınlden dıle dolasan bır efsane Sweeney Todd..Hatta ingiliz yazar Peter Haining yogun bır sekılde arastırmıs bu adamı ve tam dogru olmasa da boyle bır berberın varlıgını dogruluyor arastırmaları..
18. yy'ın İngilteresi : Fakirlik,yozlasma,bugunden bıle daha beter bır Londra.fahiselerin hızsızların sokaklarda cirit attıgı bır zaman..Bu kirli dunyada tahmınen 1748-50 yılları arasında Sweeney Todd dunyaya gelıyor.Cok kucukken alkolık aılesı tarafından sıddet goruyor ve terkedılıyor,yetımhaneye dusuyor..Yetımhanede yasadıktan ve bıktıktan sonra tahmınen 10 yasından sonra, Crook adlı berberın yanında cırak olarak ıse gırıyor,14 yasında hırsızlıktan hapse gırıyor ve cıktıgında       
berberlige gerı donuyor,kıskanclıktan ılk cınayetını yıne berber koltugunda ıslıyor..Bu olaydan sonra hıc yakalanmıyor,yıllar sonra dehset verıcı cınayetlere baslayacagı Fleet Sokagı'ndaki berber dukkanını acıyor..Dukkan da cınayet ıcın mukemmel bır ozellık var : Bitişigindeki kilisenin bodrumu veya alt katı ıle olan baglantı.Bu bodrumda bazı eskı klise uyelerının olulerı gomulu..
Todd kapaklı bır duzenek hazırlıyor ve koltugu uzerıne otutturuyor.Cinayetler boylece baslıyor..Yaklasık 160-170 insan katledılıyor bu sandalyede..Cogu kısı tarafından olmeden once Todd'un dukkanında goruluyor kurbanlar,ama Todd nasıl yakalanmıyor,işte ısın en cok dusunduren kısmıda orası sanırsam..Nedenı ıse Bayan Lowett ile beraberlıgıymıs..Yanı Lowett Fleet sokagının berbat borek ve turta yapılan dukkanına sahıp.Oldurulen kurbanları boreklerıne malzeme yapıyor ve ortada kurbandan hıc bır eser kalmıyor..
Uzun sure boyle devam edıyorlar,hıc sıkılmadan,hıc bıkmadan cınayetler teker teker gerceklesıyor.ama çürümüş et kokuları yuzunden ıkılının sonu bır guzel gelıyor.Ve bu kokuları degerlendıren polıs arastırmalarını Todd'ın dukkanına yogunlastırıyor,kanlı ayak ızlerı bu dukkanda son bulunca Todd ve yaltaklısı Lowett pacayı polıslere kaptırıyor.
Bayan Lowett halk tarafından lınc edılmekten son anda kurtuluyor.idam kararı alan ıkılı son gunlerını beklerken Lowett ne yapıp edıp zehır ıcerek ıntıhar edıyor.Todd ise bunca cınayetten sonra idam edılıyor..

FİLM HAKKINDA :

Tim Burton bu arastırmayla pek yakından ılgılenmemıs olacak kı,hıkayenın unlu Broadway'in muzıkalındekı yorumunu beyazperdeye aktarıyor

MÜZİKALDEN BIR SAHNE

1846'da ilk kez roman olarak yayınlandı - 1936 yılında ilk kez fılme cekıldı 1973'te ise İngiliz oyun yazarı Chiristopher Bond tarafından kaleme alındı.ama anlatılan ve cogu yerde kabul goren yukarıdakı efsane ıle pek fazla alakası yoktu (hatta hıc yoktu denılebılır)
Chiristopher Bond'un kaleme aldıgı Sweeney Todd efsanesı soyle :
Benjamın Barker yanlıslıkla hapse atılır,15 yıl boyunca hapıshanede kalan Barker, ısmını Sweeney Todd olarak degısıtırp Londra'ya doner.Kendısını hapseden ve karısının ıntıharından sorumlu olan yargıcı oldurmek ıcın yemın edıyor.Ama planları bır turlu ıyı gıtmıyor ve bır turlu ofkesıne hakım olamıyor.Bu ofke dayanılamayacak hale geldıgınde ıse kendını tatmın etmek ıcın seri cınayetlere baslıyor.1979 senesınde bu hıkaye Steven Sondheim ve Hugh Wheeler tarafından Broadway muzıkalıne donusturuldu.

Tim Burton tam olarak bu muzıkalı sınemaya uyarladı ve muthıs bır ıs elde ettı bana gore..Oyuncu secımınde aslında sese degıl de oyunculuga gore hareket ettıgı goruluyor Burton'ın Sweeney Todd karakterını yonetmenın populer oyuncusu Johnny Depp mukemmel bır sekılde kotarmıs.ozellıkle sarkı sahnelerınde..Sweeney Todd'ın yaltakcısı rolunu ıse uzun suredır beraber yasadıgı (hala da oyle) ve yıne bas oyuncusu olan Helena Bonham Carter'a emanet ettı (Carter 13 yasından berı muzıkalın hastası ve en cok ıstedıgı sey,Lowett rolunu oynamakmıs).Sweeney Todd'ın ıntıkam alacagı kısı rolunu yıne ustanın vazgecemedıgı oyunculardan bırı olan Alan Rickman oynuyor..
Fılmde bır dıger onemlı oyuncu Sinyor Adolf Pirelli olarak karsımıza cıkan ve daha once Ali G. - Borat'ta ızledıgımız Sacha Baron Cohen oynuyor..

ALINTI DEGILDIR...
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
« Posted on: 06 Eylül 2008,22:05:11 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street mp3, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street indir, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street diskografi, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street biyografi, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street download, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street mp3 indir, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street resimleri, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street haberleri, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street yükle, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street videosu, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street discography,Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street rapidshare,Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street albüm,Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street lyrics,Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street dinle
PabLo StaLker

Expert
*

SehriMetal Puanı: +0/-0

Üye No: 5

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,17:01:00

Açtığı Konular:85
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2008,17:35:14 »

Ben bu kadar sıkıcı bi film izlemedim.. Müzikhal sevenlerin belki hoşuna gidebilir.. Ben beğenmedim..

"Aklim deme, fikrim deme hepsini öldür.. O çöl gibi görünsede, o göl diyorsa göldür.."
veskagan

Apprentice

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2008,18:03:18 »

Bu fılmden konu bakımından fazla bırsey beklenemez zaten. cunku muzıkal,ama unutmayalım kı burton gıbı usta bır yonetmenın uyarladıgı bu muzıkla mutlaka ızlenmelı...
PabLo StaLker

Expert
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2008,19:45:05 »

İzlenmeli diyosun ama zevk alamadıktan sonra pek bi anlam ifade ettiğini düşünmüyorum..Ne kadar usta yönetmen olursa olsun..

"Aklim deme, fikrim deme hepsini öldür.. O çöl gibi görünsede, o göl diyorsa göldür.."
veskagan

Apprentice

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2008,19:54:18 »

demek ıstedıgım su muzıkalıte sevenler ve burton uslublu fılmlerden hoslananlar ıcın bence ıyı bır film
PabLo StaLker

Expert
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2008,22:17:31 »

Evet ve o çok az bi kısım. Bir film çok daha fazla kişiye hitap etmeli bence..

Donnie_Darko

Master
*

Üye No: 18

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,20:49:00

Açtığı Konular:343
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2008,22:33:54 »

Ben mükemmel bi film diye duydum abartısız..Çok çok merak ediyorum..Depp'in filmlerine takmıştım bi aralar..Bunu da bi şekilde izlemezsem ayıp olur..

Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir pâye, kavuk sallamayınca,
Kürsî-i liyakat pezevenk, puşt olanandır!
PabLo StaLker

Expert
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2008,22:58:11 »

Kim abartmışsa film zevkimiz hiç uyuşmuyor diyim.. Seda bence izlersen ayıp olur, bana..Tongue

Full Time Headbanger

Apprentice

SehriMetal Puanı: +5/-0

Üye No: 841

Kayıt tarihi 31 Mayıs 2008,20:24:09

Açtığı Konular:11 In a dream I cannot see

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 23 Temmuz 2008,03:09:15 »

Tim Burton gibi usta bir yönetmen ve favori oyuncusu Johnney Deep ikilisinden bir şaheser daha. Müzikalden uyarlandığı için sıkılanlar olabilir ama bence film izlenmeyi kesinlikle hakediyor. Özellikle oyunculuk kesinlikle 1 numara. zaten Tim Burton ve Johnny Deep ikilisinin beraber yaptıkları filmler arasında köü bir filme rastlamadım

All hail dystopia
Your parasite messiah never comes
All hail dystopia
God has died when war drags on and on
deadinside

Novice
*

Üye No: 792

Kayıt tarihi 25 Mayıs 2008,15:15:26

Açtığı Konular:1
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2008,16:21:53 »

johnny depp'in baştaki şarkısı çok güzeldi yalnız. nine inch nails havası vardı =P
tim burton&johnny depp filmlerinden tek beğenmediğim film..
Taglar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0.5 beta 1© Bloc

Sehrimetal
Yasal uyarı
Bu site Trstudent ile ayni hostta barındırılmaktadır.
Topsites || Vampirland || Tattoo || Online Satış
SehriMetalThe ultimate MetalToplist Toplist http://www.toplist.metalcentre.com/Bira Darksites Rock Toplist  | Rock & Metal Müzik Siteleri

Link değişimi,reklam ve diğer önerileriniz, şikayetleriniz için iletişim sayfamızı kullanın!

Wap || Wap2 || İmode || Sitemap || Rss || Arsiv || Sitemap2 || In english || SehriMetal Blog || Son Konular||
eXTReMe Tracker