Sehr-i Metal
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Forum Winamp Radyo Yardım Tags Galeri Iletisim Giriş Yap Kayıt

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mor Ve Ötesi  (Okunma Sayısı 421 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Invisible

Apprentice

SehriMetal Puanı: +10/-0

Üye No: 21

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,21:32:00

Açtığı Konular:99
Üyelik Bilgileri
« : 21 Temmuz 2007,22:46:22 »

Kerem Kabadayı (davul)

Harun Tekin (vokal / gitar)

Kerem Özyeğen (gitar)

Burak Güven (bas)

mor ve ötesi 1995 yılının ocak ayında Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar), Derin Esmer (vokal/gitar) ve Alper Tekin (bas) tarafından kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü aynı yılın ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996'nın ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve Şehir, 1996'nın haziran ayında piyasaya çıktı. Grubun ilk video klibi "Yalnız Şarkı", farklı tarzıyla büyük ilgi çekti.

1997 yılı grup adına önemli gelişmelere sahne oldu. İstanbul dışındaki ilk konserini ODTÜ'de veren mor ve ötesi'nde ilk eleman değişikliği de bu yıl gerçekleşti ve Burak Güven, Alper Tekin'in yerine gruba dahil oldu. Şubat 1998'den itibaren Captain Hook'ta düzenli olarak çalmaya başlayan mor ve ötesi, bir yandan da yeni albümünü hazırlıyordu. Ada Müzik Stüdyosu'nda Volkan Gürkan'la beraber kaydedilen Bırak Zaman Aksın'ın ardından Derin Esmer gruptan ayrılırken, Kerem Özyeğen gruba katıldı. Albüm 1999'un mart ayında Ada Müzik tarafından yayımlandı.

1999 yılının ağustos ayına gelindiğinde grup bir Bülent Ortaçgil bestesi olan "Sen Varsın" üzerinde çalışıyordu. Tam o günlerde benzersiz bir felaketle karşılaştı Türkiye. 17 Ağustos depreminden sonra, herkes gibi, grup da bir süre kendine gelemedi.

2000 yılının başlarında mor ve ötesi ülke çapındaki nükleer enerji karşıtı kampanyaya çeşitli konser ve aktivitelerle destek verdi. Temmuz ayında grubun "Sen Varsın" ile katıldığı Şarkılar Bir Oyundur adlı Bülent Ortaçgil'e saygı albümü yayımlandı. mor ve ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi.

Üçüncü albüm Gül Kendine'nin kayıtları, 27 Aralık günü Volkan Gürkan prodüktörlüğünde Ada Müzik stüdyosunda başladı ve albüm 2001 aralık ayında piyasaya çıktı. Grubun resmi web sitesi Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap da aynı ay içerisinde faaliyete geçti.

2002'nin nisan ayında mor ve ötesi İzmir, Denizli, Bursa, Adana, Antalya ve Antakya'yı kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2 Temmuz 2002 akşamı İstanbul'da yapılan H2000 festivalinde mor ve ötesi tarihinin en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın yayın organlarınca görsel ve işitsel bir şölen olarak nitelenen performansa yaklaşık beş bin kişi tanıklık etti.

2003 yılında patlayan savaşa karşı oluşan geniş muhalefete mor ve ötesi de sanatçı dostlarıyla birlikte katıldı. Grubun bestelediği ve Aylin Aslım, Athena, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Nejat Yavaşoğulları ve Vega ile birlikte seslendirilen "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı parça, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve 1 Mart 2003 günü Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi.

2003 mayısında mor ve ötesi Yaz isimli bir single çıkardı. Bu yayımda yer alan Şehrazat bestesi "Yaz Yaz Yaz", yaza damgasını vururken, grup on yedi kenti kapsayan bir turne gerçekleştirdi. Sonbaharla birlikte dördüncü albüm çalışmalarına hız veren mor ve ötesi, bir yandan da Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Herşey filminin müziklerini hazırladı.

Ocak 2004'te Dünya Yalan Söylüyor için Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde stüdyoya girildi ve albüm nisan ayı sonunda yayımlandı. İlk single "Cambaz" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, bugüne kadar Türk rock sahnesinde emsali gorülmemiş bir başarının habercisi oluyordu. Fikret Kızılok'un 'Sevda Çiçeği' adlı şarkısına grubun getirdiği yorum albümün başarısını perçinlerken, Mustafa Hakkında Herşey filminde de yer alan, albümdeki üçüncü singl olan "Bir Derdim Var", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albüm' seçilecekti.

Bu başarıyı, oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekleyen grup, müziğini yurt çapında büyük kitlelerle paylaşma şansı buldu. Bu konserler arasında Bostancı Gösteri Merkezi ve Harbiye Açıkhava Tiyatrosu performansları, istisnai işitsel-görsel yapıları ve yüksek seyirci katılımıyla öne çıktı.

2005 yılı sonlarında beşinci albümünün provaları için stüdyoya kapanan grup, şubat-nisan ayları arasında kayıt ve miksleri tamamlayıp, produktörlüğünü yine Tarkan Gözübüyük'ün üstlendiği, miksleri Chris Sheldon tarafından Londra'da Assault & Battery stüdyolarında gerçekleştirilen Büyük Düşler'i 9 Mayıs 2006'da çıkardı. Albümün çıktığı gün kapsamlı bir Anadolu turnesine çıkan grup, yaz aylarını yüksek profilli birkaç İstanbul konseri ile nispeten sessiz ve sakin geçirdi. Bu konserler arasında haziran ayında Morrissey ile yapılan One Love Festival ile, Mercan Dede, Şebnem Ferah ve Bauhaus grubunun efsanevi solisti Peter Murphy'nin misafir olarak katıldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki iki buçuk saatlik performans unutulmayacak konserler olarak öne çıktı. Dünya Yalan Söylüyor'a nazaran daha içe dönük ve kişisel bir albüm olarak nitelendirilen Büyük Düşler'den ilk single ve video "Şirket", ikincisi ise "Küçük Sevgilim" oldu
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Mor Ve Ötesi
« Posted on: 28 Ağustos 2008,18:34:56 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Mor Ve Ötesi mp3, Mor Ve Ötesi indir, Mor Ve Ötesi diskografi, Mor Ve Ötesi biyografi, Mor Ve Ötesi download, Mor Ve Ötesi mp3 indir, Mor Ve Ötesi resimleri, Mor Ve Ötesi haberleri, Mor Ve Ötesi yükle, Mor Ve Ötesi videosu, Mor Ve Ötesi discography,Mor Ve Ötesi rapidshare,Mor Ve Ötesi albüm,Mor Ve Ötesi lyrics,Mor Ve Ötesi dinle
tr_portnoy

Apprentice

Üye No: 65

Kayıt tarihi 22 Temmuz 2007,17:46:10

Açtığı Konular:20
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2007,17:33:17 »

türkiyenin en sağlam müzik yapan grubu olarak gördüüm kişiler haruna kılım ama kereme k. olan hayranlığım onuda unutturuyor ilk albümlerini daha çok seviyordum ama inglizce şarkılarını pek beenmiorum türkçe söylemeye başlamaları çok iyi oldu derin esmerin vocalide çok hoştu ama bu haliylede beenileri toplayan bi grup.

Zalim kaderine rağmen yaşamıştı
Meleği terkedince o da öldü
Gecenin gündüze dönüvermesi gibi
Bu da kendiliğinden oluverdi.
 .uyuyor...
eLeKTRo_SoLo

Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2007,20:25:18 »

adamların bazı konulardaki duyarlılıklarını ve yürttükleri,destek verdikleri kampanyaları seviyorum...boş adamlar değiller...
kurşunasker_35

Wild Child
Expert
*

SehriMetal Puanı: +0/-1

Üye No: 33

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,11:16:00

Açtığı Konular:104
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2007,20:32:47 »

Alıntı sahibi: eLeKTRo_SoLo;1384
adamların bazı konulardaki duyarlılıklarını ve yürttükleri,destek verdikleri kampanyaları seviyorum...boş adamlar değiller...

kesinlikle katılıyorum....uyan klibinde verilen msj zaten çokbaşka bir olay...özellikle teşekkür maili göndermiştim klip ilk piyasaya çıktığında...grup olarak ta iyi iş yapıyorlar...devamlılığını dilerim

YERLİ GRUPLARINA SAHİP ÇIK!!!
Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
DєaтhмєLaηćhσLγ

& мєLaηćhσLia
Grandmaster
*

SehriMetal Puanı: +7/-2

Üye No: 34

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,12:09:00

Açtığı Konular:531 Death,Come Near Me !

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2007,20:37:33 »

Kral tv muzik ödüllerinde cok iyi laf sokmuslardı
biz rock grubuyuz
enstrümansız sarkı söylemeyiz die
gerci ordakilerin dangalaklıgı ama hoşuma gitmişti

I this world of pain I am better of dead!
Give me love, or give me... death!

O Death, come near me!
I have summoned you!
kurşunasker_35

Wild Child
Expert
*

SehriMetal Puanı: +0/-1

Üye No: 33

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,11:16:00

Açtığı Konular:104
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2007,20:40:58 »

ahahaha iyi demişler ha

YERLİ GRUPLARINA SAHİP ÇIK!!!
Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
eLeKTRo_SoLo

Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 24 Temmuz 2007,20:46:39 »

birileri mesajı almıştır inş. bu lafın üstüne:D:D
dark desire

Journeyman
*

Üye No: 20

Kayıt tarihi 19 Temmuz 2007,21:07:49

Açtığı Konular:75
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 24 Temmuz 2007,22:30:24 »

benim dinledigim bi grup diil kliplerlede ilgilnemem..ama en azından tek albumluk grup dillermiş
SailormooR

Lyricist
Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +4/-0

Üye No: 722

Kayıt tarihi 05 Mayıs 2008,05:08:57

Açtığı Konular:50 Düşbudak!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2008,20:23:35 »

MOR VE ÖTESİ.
Şuan adam akıllı şeyler dinliyorsam, bu grup sayesinde.Fanta festivali düzenlenir ve elime fanta şişesinden kaset geçer yıl 2003.daha küçüğüzde.tak hurda müzik setine.başka kaset var sanki..dinle.. bunlar farklı:s 5e gidiyorum daha.. oy pembeli pembeli pembeli ,ham çökelek demiyor...kimmiş? mor ve ötesi..diye başlayan ilk adım(= yerleri apayrıdır bende.5yıldır dinliyorum kendilerini.ilk albmden son albüme..hiç bıkmadan kelimelerle o kadar güzel narince oynayıp,melodilerin içine sığdırmışlarki.. şu son albüme kadar hiç bozulmadan her durumda biz buyuz! diyebilmişler ki sevmemek elde değil(=...şu sıralar mor ve ötesi piyasalaştı deniyor..eski duruşları kalmadı deniyo..soğuduk ,dinlenmez diyorlar..böyle düşünüp tamamen mor ve ötesini silmek gereksiz geliyor bana.bir 23,hayat,gül kendine,doğru yanlış,ruya,past,re,serseri,uyaniyardım et ve  geriye kalan bütün parçaları'ndan nasıl vazgeçilir ki.coverlarıylada gayet hoş bir grup mor ve ötesi. sevda çiçeği,telli telli,güneye giderken,yaz yaz... en iyi demiyorum.her konuda en iyi değiller ama sevilesi saygı duyulası grup(= siyasi görüşleri ilede katıldıkları etkinliklerle de saygı duyulası grup(=

bunları yazarken dilimde doğru-yanlış var(=

"

o kadar çok şey var ki, birer birer söylesem bile çok ağır kaçar
bir de her zaman hayatın o bildik mutlak gerçekleri vardır
o zaman birazcık anlamsız konuşmam gerek
sadece, sadece seslerle yetinmem gerek

bazen doğru bazen yanlış
bir şey söylemem imkansız
eğlenmek lazım, uyumak lazım
düşünme, dur neme lazım

mutluluk her yanda, üzülmek için dinozor olmam gerek
para varsa sorun yok, para olmaz mı, havalar nasıl?
sonbahar gelince hiç kimse asla kaygılanmaz
kışlar soğuktur ama evsiz yok, kimse takmaz

bazen doğru bazen yanlış
aslında her şey anlamsız
eğlen zıpla coş düşünme
açlık yok ki hiçbir yerde

bazen doğru bazen yanlış
kim demiş ülkem geri kalmış
eğlen zıpla coş düşünme
düşünme, dur!"
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2008,20:25:22 Gönderen: SailormooR » Logged

Yenildin Bu Oyunda
Sözcükler Seni Yalnız Bıraktı
Değiştirmek İstediysen
İnsanlar Neden İnanmadı?

İstanbul'ummm(= eyt ulan! (=
littlesister

Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +10/-1

Üye No: 43

Kayıt tarihi 20 Temmuz 2007,23:19:00

Açtığı Konular:6
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2008,20:53:25 »

tam çıkış yaptıkları zaman kulağıma geldi benim de ama çabuk unuttum. şarkılar albumler çıkıyo ama dinleyip de sevdiğim çıkmadı.
haziran sanırım 2004tü canlıda harunun o aralar sadece bi defa ciddiyetle şarkıları söylediğini gördüm bi yandan kızdım niye herzaman aynı ciddiyeti korumuyor? bi yandan da önem veriyo belki de bulunduğu yere dedim.
en son benim küçük sevgilim klibiyle düştü tvye. bayadır tv izlemiyorum da hani başka klip yaptılarsa da haberim yok neyse. bu şarkıyı da beğenmedim.
ve deli... sözler çok vurucu gelmedi. müziği şuan hatırlamıyorum. bi-iki defa dinlemişimdir.
düşünce olarak boş değiller ama bu müzikleri için pek de bağlayıcı değil.

it's not fair! it's not fai...
kusmuk

Novice
*

SehriMetal Puanı: +1/-0

Üye No: 1301

Kayıt tarihi 14 Temmuz 2008,17:21:34

Açtığı Konular:1
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2008,12:53:44 »

Alıntı sahibi: eLeKTRo_SoLo;1384

kesinlikle katılıyorum....uyan klibinde verilen msj zaten çokbaşka bir olay...özellikle teşekkür maili göndermiştim klip ilk piyasaya çıktığında...grup olarak ta iyi iş yapıyorlar...devamlılığını dilerim
sölenecek sözler söylenmiş ellerinze sağlık
BlooDWaRd

Forum Yöneticisi
Expert
*

SehriMetal Puanı: +2/-0

Üye No: 870

Kayıt tarihi 05 Haziran 2008,20:45:05

Açtığı Konular:82 Dimebag Darrell

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2008,14:43:30 »

Sevmem ama özenti fln da değiller kesinlikle..

Eğer 20 yaşındaysanız ve hala bir sosoyalist değilseniz,
kalbiniz yok demektir.
Eğer 40 yaşındaysanız ve hala kapitalist değilseniz,
aklınız yok demektir.
Berith

Journeyman
*

SehriMetal Puanı: +0/-0

Üye No: 1567

Kayıt tarihi 02 Ağustos 2008,22:21:23

Açtığı Konular:6
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2008,22:07:09 »

Sürekli dinlediğim bi grup değil hatta hiç dinlemem gibi birşey..
Ama güzel şarkıları var kulağıma çalınmış..

& DemigoD

Saludar El Diablo !
eLeKTRo_SoLo

Journeyman
*

Üye No: 1396

Kayıt tarihi 21 Temmuz 2008,22:03:20

Açtığı Konular:25
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2008,01:10:51 »

destek verdikleri kampanyalar çalışmalar güzel iyi hoş ama bunu genelde albüm çıkmaya yakın yapmları düşündürücü..

Ne kadar yaşarsan yaşa
Sevdiğin kadardır ömrün
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin...
AnnaFreud

Journeyman
*

Üye No: 1397

Kayıt tarihi 21 Temmuz 2008,23:54:15

Açtığı Konular:47
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 06 Ağustos 2008,02:19:58 »

konserlerde topluca belli bi süre havada kalıyolar çok senkronize zıplıyo bu adamlar oldum olası bi sepati duyarım çok dinlemesemde

Faller Jeg İfra;Har Jag Som
Taglar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: