+ Bugün kimi görsek müziğe 11–12 yaşlarında başlıyor. Sizde mi?
Selçuk:
Aslına bakılırsa biz daha erken başladık. Hatta müzisyen doğduk diyebiliriz. Hepimiz neredeyse çok küçük yaşlardan beri o ya da bu şekilde müzikle ilgiliyiz. Kişisel olarak ben 16 yıldır piyano çalıyorum. Zaten bilinçli ailelerde çocukları müziğe başlatma yaşı 3–4 gibi. Müziği hayatında yol olarak seçenler için ne kadar erken başlanırsa kendini geliştirme çeşitliliği daha imkânlı hale geliyor. Yani bana kalırsa 11- 12 yaş bile çoğu zaman geç.
+ Türkiye’de son dönemde rock müziğe karşı ilgi arttı. Sizce bunun nedeni nedir?
Hüseyin:
Bir müzisyen olarak eğitim göz önünde bulundurulursa benim bile Rock müziğe yönelmem garip ama içine girdikçe Rock müziğin ne kadar esnek bir yapısı olduğunu fark ediyorsunuz ve bu sizi daha yaratıcı, daha üretken ve sınırları olmayan bir alanda çalışma fırsatı veriyor. Bence de özellikle gençler arasında popülerliğiyle ve özgünlüğüyle de yetişkinleri kendine çeken bir tavrı olması bu yükselişin sebebini açıklayabilir.
Okan:
Sonuçta her türlü yeniliği hatta kimilerine göre garipliği yapıp takdir toplayabileceğiniz bir alan Rock müzik. Bence özgürlüğü vaat etmesi popülerliğin en başta gelen etkeni.
+ Vodka yı piyasaya sürerken hiç tereddüt ettiniz mi? Sonuç olarak korsan, mp3 şu sıralar hat safhada.
Canik:
Açıkçası tereddüt etmedik. Çünkü işin ekonomik kısmını bir Rock grubu olarak albüm satışından değil de sahne çalışmalarımızdan ve çeşitli organizasyonlardan hatta çoğu zaman alanımızda ki farklı hizmetlerden hallediyoruz.Bir grubun bence en büyük dileği tüm parçalarının bir şekilde insanlara ulaşması ama albüm olur, internet olur, mp3 olur..
Selçuk:
Araç çok önemli değil yani… Bu tercih sebebi bence, kitle çoğu zaman albüm alabilecek durumda da olmuyor. Bir öğrenciyi ele alalım ki bende öğrenciyim beni ele alalım Takip ettiğim yerli yabancı en az on beş grup var, hepsinin albümünü almayı düşünmek ütopya olur. Ha demiyorum ki korsana ya da mp3 e destek veriyoruz ama durum yoksa elden ne gelir
+ Kzans’ın en çok dinlediği kişi veya grup kim?
Baran:
Müziğimizde özellikle sahne performansımızda birden fazla Rock türünü barındırdığımız için çok fazla grup dinliyoruz. Bunların hepsini sıralamak zor, ama özellikle grup olarak Lacuna Coil , Evanescence, Tool ve Pentagram ilk aklımıza gelen isimler.
+ Buradan yola çıkarak sahnedeki soundunuzun albüm soundundan farklı olduğu söylenebilir mi?
Hüseyin:
Evet böyle bir şey söyleyebiliriz. O zamanki şartlar albümümüzü istediğimiz sertlikte kaydedemememize sebep oldu ama sahnede bizi kısıtlayan hiçbir neden olmadığından kendimizi buluyoruz. Albüm alternatif oldu ama sahnemiz Hard-Rock ağırlıklı.
+ Albümden aldığınız tepkiler nasıl? Bir kitleyi yakalayabildiniz mi?
Okan:
Tepkiler gayet güzel tabii işler bizim düşlediğimiz kadar hızlı ilerlemedi bizim açımızdan. Özellikle albüm sürecinden bu yana çeşitli zorluklarla karşılaştık ve yeteri kadar tanıtıma emek harcanamadı. Şimdi İstanbul’da çalışmalarımız devam ediyor. Gerek sahne çalışmaları gerek diğer promosyon çalışmalarımız ikinci klibimizle pekişecek.
+ Sanırım albüm çıkartacağınız ara plak şirketiyle bir sorun yaşanmış ve başka bir plak
Şirketiyle anlaşmışsınız. Bunun nedeni neydi?
Selçuk:
Aslında bu tamamen olmasa da bizim tecrübesizliğimiz ve aşırı iyi niyetliliğimiz kaynaklı oldu denebilir. Artık çokta dallandırıp budaklandırmak istemiyoruz ama sonuç olarak Sakarya’da konservatuarda bir araya gelen dört kişinin on Unkapanı deneyiminden dokuzu hemen hemen aynı sonuçlanır.
+ Son olarak yeni klibinizi ne zaman izleyebileceğiz ve hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?
Hüseyin:
Şuan senaryo aşamasında ikinci klibimiz. Aslında aynı anda albümümüzden iki parça üzerinde çalışıyoruz. ‘Bazen’ ve ‘Zamanın Elleri’ birer ay arayla Ekim son haftasıyla izleyiciyle buluşacak.
Canik:
Bizi takip eden ve bize ulaşan herkese çok teşekkür ederiz. Sonuçta yolun başındayız ama onlarsız yarım kalır, ilerleyemeyiz.
RÖPORTAJ:teoist
Copyright© Sehrimetal.com® Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye olun veya
Giris yapin8DCLASS